Прочитај ми чланак

„Гојковић одлучила по захтеву Вучића, ванредно стање“

0

Лидер Доста је било Саша Радуловић каже да је одлука председнице Скупштине Маје Гојковић да парламент не заседа до окончања председничких избора "срамотна".

Он је истакао и да таква одлука представља „неку врсту ванредног стања“.

Радуловић је новинарима у Народној скупштини рекао да је Маја Гојковић такву одлуку донела „по захтеву Александра Вучића“.

„Таквом одлуком суспендује се скупштина. Не постоји нити један разлог да парламент не ради, осим Вучићевог страха“, рекао је лидер ДЈБ.

Према његовим речима, парламент неће радити до завршетка председничких избора, јер Вучић жели да злоупотреби премијерску функцију за кампању.

„То је кукавичка одлука и тим поводом покренућемо све правне лекове и обратити се свим институцијама“, рекао је Радуловић.

Са лидером ДЈБ сагласила се и посланичка група „Нова Србија – Покрет за спас Србије“ чији су представици Санда Рашковић Ивић и Ђорђе Вукадиновић оценили да није било никаквог разлога да парламент не заседа до завршетка председничких избора.

„Скуштина је постала једина говорница опозиције у Србији и Вучић се тога боји“, рекла је Рашковић Ивићева.

Према њеним речима, данас није настављено само „унижавање и силовање Скупштине“ већ и целе Србије.

Сличан став новинарима је у парламенту пренео и лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић који је одлуку председнице парламента назвао кукавичком.

Обрадовић је оштро критиковао Мају Гојковић због, како је навео, полтронског односа према Вучићу.