Прочитај ми чланак

ОДЛИЧНA ПAРТИЈA СРБИНA: Минесота боља од Сакрамента, дабл-дабл Бјелице

0

Кошаркаши Минесоте победили су у гостима Сакраменто са 102:88 и тако му пришли на победу заостатка у трци за осмим местом Западне конференције, које води у плеј-оф.

Карл Ентони Таунс предводио је победнике са 29 поена и 17 скокова, док је Ендру Вигинс постигао 27 поена за Вулфсе. Репрезентативац Србије Немања Бјелица имао је дабл-дабл учинак од 10 поена и 12 скокова за 35 минута проведених у игри.

Коста Куфос постигао је 14 поена и 11 скокова за Сакраменто, док су Вили Коли-Стајн и Бен Меклемор додали по 14 поена. Кингси имају учинак од једне победе и два пораза од када су заменили Демаркуса Казинса.

Минесота сада има 24 победе, колико имају и Далас и Портланд, док Сакраменто има 25. Они сви јуре Денвер, који има 26 тријумфа и заузима осмо место на Западу.

Голден Стејт је у гостима победио Филаделфију, предвођен повратником Кевином Дурентом, док је Стеф Кари имао најгоре шутерско вече у каријери.

Дурент се вратио после повреде и постигао 27 поена, док је Клеј Томпсон додао 21 поен, а Дрејмонд Грин 14 поена и 11 асистенција. То је све помогло да се надокнади учинак Карија, који је шутирао 0/11 за три поена. Претходни најгори шутерски учинак био му је у новембру, када је против Лејкерса промашио 10 шутева. Он је меч завршио са 19 поена.

Филаделфија је поново играла без првог центра Џоела Ембида. Клуб је пре утакмице објавио да ће он одсуствовати до даљњег због проблема са коленом. Најефикаснији у тиму био је хрватски репрезентативац Дарио Шарић са 21 поеном.

Кливленд је код куће победио Милвоки са 102:95, предвођен Леброном Џејмсом, који је пропустио прошли меч због упале грла. Он је у овом мечу постигао 24 поена, док је Кајри Ирвинг додао 25 за Кавалирсе, који су тако задржали сигурну предност на првом месту Источне конференције.

Најефикаснији у Милвокију био је Малколм Брогдон са 20 поена, док је „ол-стар“ Јанис Aдетокунбо постигао само девет поена.

Најузбудљивији меч одигран је у Њујорку, где је Торонто победио 92:91 поготком Демара Дерозана 1,9 секунди пре краја. Он је меч завршио са 37 поена. То је Репторсима била четврта узастопна победа. Тим је непосредно пре утакмице сазнао да ће његов први плејмејкер Кајл Лаури морати да иде на операцију зглоба руке, због чега би могао да одсуствује до краја сезоне.

Најефикаснији у Њујорку био је Кармело Ентони са 24 поена. Никси су на полувремену водили 17 разлике, али их је Торонто у другом полувремену оставио на само 38 поена.

Резултати утакмица играних у ноћи између понедељка и уторка:

Кливленд – Милвоки 102:95 
Њујорк – Торонто 91:92 
Филаделфија – Голден Стејт 108:119 
Бостон – Aтланта 98:114 
Далас – Мајами 96:89 
Хјустон – Индијана 108:117 
Сакраменто – Минесота 88:102