Прочитај ми чланак

Шешељ уверен да ће председник Србије бити изабран у другом кругу – између …

0

ТВРДИ ДА ЋЕ У ПРВОМ КРУГУ (У ПРВОЈ ПОЛОВИНИ АПРИЛА) ПОТУЋИ И ЈЕРЕМИЋА И ЈАНКОВИЋА

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ данас је изразио уверење да ће на председничким изборима ући у други круг, заједно с кандидатом владајуће коалиције, Александром Вучићем.

seseljvucic

„По проценама СРС наша политичка ситуација је повољна и постоји могућност да победим Вучића“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

Он је изразио уверење да ће у првом кругу председнички избора убедљиво да победи кандидате опозиције Вука Јеремића и Сашу Јанковића.

„Онда ми преостаје да се у другом кругу избора позабавим Вучићем“, рекао је Шешељ.

Он је рекао и да су српски радикали већ почели предизборну кампању и да ће је интензивирати следеће седмице за када је најавио прикупљене потписа за своју председничку кандидатуру.

Шешељ је рекао и да очекује да ће председнички избори бити расписани најкасније 2. марта а одржани у првој половини априла ове године.

Он је, у политичком контексту у вези са предстојећим председничким изборима у Србији оценио јучерашњи захтев Тужилаштва међународног суда у Хагу да му се поништи ослобађајућу пресуда за злочине над Хрватима и Муслиманима у Хрватској, Војводини и БиХ, 1991-93.

adrotate

„Они то раде како би дестимулисали и одвратили грађане Србије да гласају за мене на председничким изборима“, рекао је Шешељ.

Он је поновио да га било каква жалба или одлука Хашког трибунала не интересује: „Више ме не интересује, ја се тамо више не враћам“.