Прочитај ми чланак

ТЕЖАК УДАРАЦ НЕМАЧКОЈ ВОЈНОЈ ИНДУСТРИЈИ Пред Ал Бабом потонула слава тенка Леопард

0

Терористи Исламске државе објавили су списак тенкова Леопард 2 који су уништени током борби за Ал Баб на северу Сирије. Немачки тенкови Леопард 2, које користи турска војска, показали су се прилично неефикасни, а велики губитци нарушили су имиџ тенка за који се мислило да је много ефикаснији и мање рањив.

Leopard-2-jutjub

Терористи Исламске државе објавили су списак тенкова Леопард 2 који су уништени током борби за Ал Баб на северу Сирије. Немачки тенкови Леопард 2, које користи турска војска, показали су се прилично неефикасни, а велики губитци  нарушили су имиџ тенка за који се мислило да је много ефикаснији и мање рањив.

Леопард 2 је стекао славу током окупације Афганистана када је један од тенкова успео да прође са мањим оштећењима кроз снажну експлозију. Овај догађај донео је велику славу немачком тенку али се пред Ал Бабом показало да је прича о његовој неуништивости била само мит. У борбама је уништено 10 Леопард 2 тенкова.

Немачки аналитичари тврде да су за губитке криве необучене и неискусне турске посаде као и лоша координација током напада. Такође као једно од образложења тврди се да је ипак реч п старијим верзијама старим и до 30 година а да нови Леопарди имају јачи оклоп.