Прочитај ми чланак

СРБИН.ИНФО САЗНАЈЕ Хтели славу преко Новака, Ђоковић политичарима у Нишу рекао НЕ

0

Како Србин.инфо сазнаје са лица места, Новак Ђоковић није пристао да његово име искористе локални политичари у Нишу.

Градске власти, (коју чине СНС, СПС и СРС) планирали су да се промовишу преко хуманитерне фондације познатог тенисера.

Желели су да са Новаком обиђу вртић „Пчелица” и основну школу „Милан Ракић” у у нишком насељу Медошевац. Ипак, Новак није прихватио да се рад његове хуманитарне организације доведе у везу са било којом политичком партију,  па се није представио медијима у друштву локалних политичара већ се сликао у окружен децом и васпитачима и наставницима овог вртића и школе.

Фото: novakdjokovicfoundation.org

Фото: novakdjokovicfoundation.org

Па, тако су, како пише на порталу  Фондације Новака Ђоковића становници и најмлађи представници Медошевца данас се дружили са Новаком Ђоковићем, приликом његове посете Основне школе „Милан Ракић“, у чијој се старој згради обављају радови реконструкције и адаптације 250 квадратних метара за потребе отварање вртића за више од 100 малишана, узраста од три до шест година.

Како на Новаковом порталу даље пише његова ће фондација ће у наредних неколико месеци у овај пројекат уложити укупно 10,7 милиона динара. Наиме, крајем 2016. године Новак Ђоковић фондација потписала је уговор о донацији са представницима Града Ниша и Предшколском установом „Пчелица“ са циљем реновирања просторија постојеће школе за потребе отварања модерног и комплетно опремљеног вртића у Општини Медошевац.

„Фондацији и мени лично увек је велико задовољство да подржимо овакве пројекте који полазе од иницијативе грађана. Сви заједно желимо да створимо безбедну и подстицајну средину у којој деца могу да се развијају и уче. Срећан сам што ће више од 100 малишана добити своје место за школовање, дружење и играње. Вртић је место где се стварају прва познанства,  прве симпатије, први пријатељи, где се постављају темељи за даљи развој и памте прве успомене. Сада ће и деца из Медошевца и околних места добити прилику да буду укључена у предшколски програм, који је врло важан за рани развој сваког детета – изјавио је том приликом Новак Ђоковић, оснивач и председник Новак Ђоковић фондације.

Иницијална донација Фондације Новак Ђоковић, у износу од приближно 7,7 милона динара, односила се на унутрашње радове у целом простору, од застареле столарије, преко обраде зидова, плафона и подова, увођења нових електроинсталација и реконструкције простора. Она би задовољила све потребне стандарде предшколских установа, чак и увођење потребних противпожарних система. У простору ће бити реновиране три радне собе, дистрибутивна кухиња, собе за изолацију и васпитаче, као и тоалети, наводи се још на порталу Фондације Новака Ђоковића и додаје да након додатних преговора, Фондација је обезбедила и средства у износу од око три милиона динара и то за спољашње радове: Они ће укључити сређивање фасаде, затварање и застакљивање спољних улаза у објекат како би се обезбедили сви услови за добијање енергетског пасоша објекта, као и постављање рампе за лица са инвалидитетом на улазу у објекат.

Треба напоменути да су и градске власти у свему учествовале, тако да је за потребе реконструкције крова старе зграде школе, град Ниш је обезбедио додатна средства у износу од три милиона динара.

„Ова донације биће реализована захваљујући конкурсу Новак Ђоковић фондације за 2015/2016, која сваке године позива све они који желе да пријаве своје пројекте, у циљу да се најмлађима у Србији осигурају што бољи услови одрастања и образовања. Будући вртић у Медошевцу ујединио је месну заједницу, локалну самоуправу и основну школу која је уступила своју стару зграду, као прави пример добре праксе унапређења услова у једној заједници”, на крају се истиче на Новаковом порталу.

Ђоковић неће да проба нишки роштиљ

Дејвис куп селекција Србије сезону 2017. почиње сусретом са репрезентацијом Русије у Нишу. Српски тенисери су одржали конференцију за штампу, на којој су спремно одговарали на питања новинара. Упитан да ли ће пробати чувени нишки роштиљ, Новак је са осмехом одговорио: „Нећу, нећу сигурно.“

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да једва чека да изађе пред нишку публику у мечу репрезентације Србије против Русије у Дејвис купу.

„Задовољство ми је што играм у Нишу. Захвалио бих се новом селектору Ненаду Зимоњићу што је прихватио да буде селектор, али и његовом претходнику Богдану Обрадовићу на одличној сарадњи 11 година. Драго ми је што смо на окупу, недостаје једино Јанко Типсаревић… Атмосфера у Нишу је сјајна и сигуран сам да ће нам навијачи дати додатну енергију“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Ђоковић је додао да су Руси квалитетан и млад ривал, који никако није за потцењивање.

„Верујем да ћемо сви бити на нивоу и да ћемо победити“, рекао је Ђоковић и уз осмех додао да неће пробати чувени нишки роштиљ.

Српски тенисери у Нишу: Верујемо у победу против Русије
Његов саиграч из репрезентације Виктор Троицки није скривао задовољство што се меч против Русије игра у Нишу.

„Публика нам је близу, па ћемо да осетимо велику подршку. Верујем да ће нам то дати крила да славимо“, поручио је Троицки.

Меч првог кола Светске групе Дејвис купа између Србије и Русије игра се од 3. до 5. фебруара.