Прочитај ми чланак

МИШКОВИЋ ОПЕТ ГРАДИ У БЕОГРАДУ: Ниче Делта планет

0

Београд - Делта Холдинг ће средином године почети изградњу тржног центра "Делта Планет" на београдској Аутокоманди у вредности 200 милиона евра, најавила је компанија.

1778010034588068c79038a309989605_w640

Београд – Делта Холдинг ће средином године почети изградњу тржног центра „Делта Планет“ на београдској Аутокоманди у вредности 200 милиона евра, најавила је компанија.

„Изградња тог, као и тржног центра у Бањалуци, биће два најзначајња пројекта Делте у овој години“, рекао је на конференцији за новинаре виши потпредседник Делта Холдинга Дејан Јеремић.

Како је истакао, „Делта Планет“ ће се простирати на 200.000 квадрата и биће најавећи шопинг мол у региону, а у његовој изградњи и пословању биће ангажовано око 4.000 људи.

Он је додао ће изградња шопинг центра „Делта сити“ у Бањалуци коштати 70 милиона евра, ангажоваће локалну грађевинску индустрију и отворити око 2.500 радних места.

По речима потпредседника Делта Холдинга Живорада Васића, једна од значајних инвестиција те компаније је и изградња хотела Интерконтинентал у Љубљани који би требало да буде отворен у септембру ове године, а коштао је 50 милиона евра.

Тај хотел, како је рекао, има четири спрата испод земље и 20 спратова изнад земље, базен на 19. спрату, а собе су од 38 квадрата.

Делта, чији је власник Мирослав Мишковић, крајем прошле године је купила хотел Холидеј ин и Белеxпоцентар у Београду који ће, према речима Васића, бити „реновирани за 21. век“.

Та компанија је, како је истакао Јеремић, у 2016. години остварила приход од 49,47 милијарди динара, а највећи удео, 54 одсто, има Делта Аграр. У буџет Србије Делта Холдинг је 2016. године уплатила 10,16 милијарди динара.

Делта Ауто група је, како је речено, прошле године је повећала приходе за више од десет одсто, а ове године планира да на домаће тржиште уведе електричне аутомобиле и хибридна возила.

Делта Транспортни Систем повећао је прошле године приходе за више од 20 одсто, чему је допринело пружање услуга међународног транспорта у 36 земаља. Планирано је да та фирма уведе нову услугу желеничког транспорта и отварање нових линија збирног друмског транспорта за Немачку и Аустрију.

У 2017. години улагања Делте у аграр ће, како је планирано, бити удвостручена и износиће скоро 40 милиона евра.

„Планирамо подизање засада под трешњом код Зајечара са најсавременијом технологијом узгоја“, рекао је Дејан Јеремић.

Он је истакао да је циљ компаније да ове године извоз буде око 100 милиона долара, највећим делом продајом воћа и поврћа и житарица, и да је у Русији регистрована фирма која ће се бавити продајом те робе.