Прочитај ми чланак

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ: Доста нам је крвопролића; да одбранимо КиМ дипломатијом

0

Српски патријарх Иринеј изразио је уверење да ће након случаја са возом, који није у суботу стигао из Београда до крајњег одредишта - Косовске Митровице, превладати разум и дипломатија, те да ће бити пронађен, како је рекао, људски начин да се све превазиђе.

Фото: spc.rs

Фото: spc.rs

Српски патријарх Иринеј изразио је уверење да ће након случаја са возом, који није у суботу стигао из Београда до крајњег одредишта – Косовске Митровице, превладати разум и дипломатија, те да ће бити пронађен, како је рекао, људски начин да се све превазиђе.

– Дужност је наша да наш народ бранимо. Најбоље би било да дипломатија и људски разум одраде своје. Не дај боже ако се буде морало војском. Доста нам је крвопролића. Верујем да ћемо сви заједно избећи проливање крви и пронаћи један људски начин да превазиђемо све – рекао је патријарх за Курир.

Не кријући забринутост због ситуације са возом, патријарх СПЦ каже: „Случај с возом показује да се на Косову дешава све оно што не желимо, а не желимо прогон Срба. На Косову су присутни Албанци, али је Косово српска земља. Срби у њој морају да буду застићени.“