Прочитај ми чланак

СПС: После СНС-а ни пакао нам неће тешко пасти

0

Поводом, како се каже, „крајње политички неодговорног и неозбиљног саопштења“ врањског СНС, Градски одбор СПС Врање огласио се својим саопштењем.

sps-snsЈош један рат саопштењима СПС-а и СНС-а ФОТО ОК Радио На почетку саопштења закључује се да је  политичкој демагогији и јефтином паланачком  медиокретизму СНС-а полако стигао крај, који више „лажима неће моћи да испира мозак Врањанцима“.

– Итекако је тачно да је огроман број запослених у јавном сектору малтретиран, шиканиран, политички уцењиван и остао без посла управо захваљујући Вама.

Такође, то да ли смо Ми,  пред изборе, неразумно и недомаћински, натрпали локалну самоуправу новим радницима и тиме наводно угрозили функционисање самог Града, је још једна ноторна глупост из Ваше масовно – психолошке кухиње, јер извештаји управног инспектората  Министарсвта за државну управу и локалну самоуправу из тог периода казују да смо урадили све у законским оквирима.

Шта ће рећи извештај управног инспектората Министарства о Вашем запошљавању и оптерећивању Града неквалификованим и сумњивим кадровима, а и друге надлежне институције, видећемо – кажу социјалисти.

У саопштењу се оцењује да је СНС „дубиоза сам по себи“, те да СПС има резултате који су  вишедеценијски, и као такви недостижни и „трн у оку СНС-а“.

– Врањанцима сада ни пакао неће тешко пасти.  

Према нашим ставовима, нико од припадника ДСС,СРС, ПСС, УРС-а, НС,  ДС па и СНС, није остао без посла, а ни према коме од њих „нисмо мерили мишиће“ да би тиме лечили политичке комплексе и фрустрације, а што Ви данас радите.
 
Примера ради, Душан Aритоновић, садашњи начелник Градске управе, није добио отказ, као што Ви кажете, већ је разрешен дужности Градског јавног правобраниоца, што је изборно место, а иначе запошљен је у Народном Универзитету од стране Мирољуба Стојчића, тадашњег председника општине, као близак СПС, а онда отишао у ДС, па у СНС да би видно напредовао, као и већина Ваших кадрова.

Ваши чланови су распоређени на изузетно добра и солидно плаћена радна места, у складу са стручним спремама, а о томе колико су и шта радили и колико су знали да раде,  а при том имали одличне услове за рад, најбоље знају запослени у Градској Управи и њихове колеге у предузећима и установама – каже се у саопштењу СПС-а.

Ова странка тражи да јој се не импутира принцип замене теза и политички цинизам, јер је управо то одлика „вишеструких политичких конвертита без икакве идеологије, става и мишљења, којима је једино важан ситно сопственички интерес“.
    
На крају, СПС је, не улазећи у дубље анализе, најавио да ће СНС пасти са власти око 10. јануара, после тачно седам месеци и 20 дана владавине у Врању.