Прочитај ми чланак

У СЕЛУ РОДИТЕЉА СРПСКОГ ЏИХАДИСТЕ Бобанов отац: Није све као што се прича!

0

Мештани Шарбановца код Бора, одакле је пореклом Бобан Симеоновић, осумњичен да је повезан са терористима који су извели напад у Берлину, веома су изненађени тиме што се његово име повезује са убиством 12 цивила на божићном сајму. У селу живи и Бобанов отац Славољуб.

slavoljub-simeonovic

Фoto: D. Kecić / RAS Srbija

Речено ми је да не разговарам са вама. Ја и онако ништа не знам, тако да немам шта ни да причам, али није све као што се пише – рекао нам је кратко Славољуб, а онда и ушао у кућу и затворио врата.

Како комшије причају за „Блиц“, Бобана памте као „финог и паметног младића“.

– Бобан потиче из добре породице. Видели смо га прошле године када је долазио са својом супругом Немицом, која је такође прешла у ислам. Била је покривена, носила је фереџу, што је многима у селу било чудно. И Бобан је имао браду и изгледао као муслиман. То је Бобану други брак, пошто се претходно женио Украјинком – прича комшиница Анка Кринић.

Она додаје да је Бобан рођен у Немачкој, где је завршио школу и факултет.

boban-simeonovic

Фoto: Privatna arhiva

– Не можемо да верујемо да је Бобан умешан у такве ствари, њих сви знају као добру породицу. Бобана смо знали као доброг дечка, одрастао је у Дортмунду, родитељи имају само њега – каже ова комшиница породице Симеоновић.

Како је „Блиц“ сазнао, Бобан Симеоновић је у Дортмунду завршио Технички факултет и носи звање биохемијског инжењера.

Немачка полиција га је средином новембра ухапсила са још четворицом осумњичених за регрутовање џихадиста када је Бобан наводно и признао да је припадник Исламске државе.

Берлинска полиција јуче је известила да је осумњичени за напад у Берлину, Тунишанин Анис Амри, неко време живео у стану Бобана Симеоновића у Дортмунду.