Прочитај ми чланак

Београд најживљи град Европе

0

Престоница Србије добила највише туристичке оцене и препоруке од угледног америчког магазина "Вог". Описују га као божанствен спој садашњости и прошлости

beograd

Фото Н.Скендерија

Утицајни амерички магазин „Вог“ објавио је листу дестинација на Балкану које туристима нису много познате, али које препоручује као приоритетне кад је реч о путовањима у наступајућој години, а међу њих сврстава и Београд, описујући га као „један од културно најживљих градова у целој Европи“.

Овај угледни часопис наводи да поред познатих острва, прелепих приморских градова и живописних староградских уличица и тврђава у Хрватској и Црној Гори, на Балкану постоје и земље са импресивном природом и динамичним културним животом које, како истиче, сместа треба посетити, а конкретно препоручује шест дестинација.

Главни град Србије се описује као „божанствен спој прошлости и садашњости“, са више од 200 сплавова на Дунаву и Сави, старом четврти Дорћолом и модерном Савамалом која нуди уметничке галерије и културне центре.

На зеленим пијацама, наводи се у чланку, увек можете наћи свеже локалне деликатесе, а у српској престоници ћете имати и богат избор месних специјалитета са роштиља, локалних вина и ракије.

Међу одредиштима на Балкану која туристима „Вог“ саветује да посете су Призрен, простор Херцеговине, Охрид, Трансилванија у Румунији и албански приморски град Химару.