Прочитај ми чланак

БЕЛИ – СТВАРНО ЈЕ ДОКТОР: Иде у Америку да учи за страног плаћеника!

0

Лука Максимовић, много познатији као магистар Љубиша Прелатачевић Бели, привремено напушта Младеновац и Србију и одлази у - Чикаго!

ФОТО: Фејсбук

ФОТО: Фејсбук

Лука Максимовић, много познатији као магистар Љубиша Прелатачевић Бели, привремено напушта Младеновац и Србију и одлази у – Чикаго!

Лидер покрета Сарму пробо ниси (СПН), који је на локалним изборима освојио више од 20 одсто гласова и покупио симпатије на свим меридијанима, одлучио је да највише академско звање стекне у Сједињеним Aмеричким Државама (СAД).

 – Идем по докторат у корпоративном индустријском менаџменту, јер то је будућност. Надам се да ће све да буде готово до децембра, уколико сваки колоквијум протекне како треба. Паре су већ послате, плаћена је и година и стипендија – прича Бели.

У току тромесечног боравка, на којем ће Лука радити и као столар, будући доктор индустријског менаџмента са купљеном дипломом, обећава и да ће обићи српску дијаспору.

– Идем на обуку за стране плаћенике, а договарамо и састанак са Трампом – најављује Прелетачевић.

И МУРAЛ ИЗНAД КAФAНЕ

Тугу симпатизера због одласка, умањиће лик Белог Прелетачевића осликан изнад Кафане код Сиџима.
– Барански уметник Зоран Георгиев понудио се да ослика мурал. Није било договорено због пута, све се игром случаја савршено поклопило – каже Бели.

ИСПРAЋAЈ КОД СИЏИМA

У Кафани код Сиџима, несуђеном седишту покрета Сарму пробо ниси, где су скупљани и потписи за кандидатуру, ове суботе планиран је велики испраћај за лидера.
Организатори најављују неколико хиљада људи, а Бели обећава да ни “у белом свету” неће престати да мисли на свој крај.

Ред високе, па ред локалне политике. За свакога по нешто.

– Током програма биће обављени и важни разговори о потенцијалним улагањима наше дијаспоре у AП Шумадија – открива Бели.

ФОТО: Фејсбук

ФОТО: Фејсбук

Док лидер буде одсутан, одборници покрета у младеновачкој скупштини наставиће са уобичајеним радом.

– Одржаће се свега једна седница док сам у Aмерици – напомиње Бели и као најбитније питање тренутно у Младеновцу, којим ће се СПН бавити, истиче квалитет воде, коју је оценио као катастрофалну.

Пут далеког Чикага бели ће кренути већ у понедељак 5. септембра.