Прочитај ми чланак

ДОНАЛД КУК ОПЕТ НА УДАРУ: Паника на броду, руски авиони у два наврата прелетали американце

0

suhoj 4

Вашингтон — Ненаоружани руски борбени авиони су у два наврата прелетели амерички брод УСС Доналд Кук који плови у Балтичком мору, преноси ЦНН.

 

Званичници америчке морнарице нису потврдили ове спекулације, али се у Пентагону расправља о томе да ли треба објавити снимак и фотографије инцидента како би се јавности презентовала опасност коју су изазвали руски авиони, неименовани званичник јерекао за ЦНН.

Према иницијалним извештајима, два инцидента су се догодила у уторак ноћу у међународним водама, а трећи инцидент у недељу.

На америчком броду се у тим тренуцима налазио пољски хеликоптер који је био на рутинском тренингу, навео је неименовани званичник који додаје да постоје спекулације да је прелетима авиона Русија желела да пошаље поруку и Пољској.

Он је описао маневре руских авиона као “нападачке јурише“, без испаљивања ракета, али су ти напади изгледали као вежба за потенцијалне оружане сукобе.

Такође неименовани извор рекао је за ЦНН да су летове извели руски авиони типа СУ-24 и један хеликоптер и да су због тога прекинуте вежбе пољског хеликоптера.