Прочитај ми чланак

ПРЕСЕЛА ИМ ПАРАДА: Тенкови уништили улице Загреба

0

23297970255c34a6c94687524553312_v4_big

Војна парада која је организована за хрватску војску у оквиру прославе две деценије акције “Олуја“, иза себе је оставила проблеме грађанима Загреба.

Како наводи “Јутарњи лист“, станари улица којима је парада пролазила су огорчени и тврде да није у реду да порески обавезници плаћају поправке уништеног асфалта.

Током одражавања војне параде у уторак и до 40 тона тешки тенкови пролазили су градским улицама и готово потпуно их уништили, а према незваничним информацијама обнова ће коштати стотине хиљада евра.

Највише се оштећене улице у којима је асфалт недавно постављен, али су се на удару нашле и остале где је подлога била стара. Радници који већ санирају последице параде кажу да се знало да ће асфалт распасти.

Централна улица којом је пролазила парада, Вуковарска, најмање је оштећена, али су у Славонској јасно видљиве огреботине од гусеница тенкова, а поред тога створили су се и колотрази.

“Да ли смо срећни што ћемо ми платити поправку? Дефинитивно не, то је срамота. Не улазим у то да ли је парада требало да се одржи, али је чињеница да након било какве манифестације не би требало да буде штете у простору на ком се одржавала. Влада треба да плати, она је организовала, а не Загреб. Ово је недопустиво и срамотно“, каже пензионер Милан Будисављевић.

Са њим је сагласна и Даниела Бакота, која сматра да је право питање ко ће да плати за нови асфалт.

“Не знам откуд ће Загреб наћи новац за то. Има толико ствари у граду које треба да се обнове па нам ово сад стварно није требало. Градоначелник је обећао да ће се све средити, али лако је њему да обећава када то плаћају грађани из свог џепа“, истиче Бакота.

 

Јутарњи.хр