Прочитај ми чланак

ВЛАДА СРБИЈЕ ГАСИ најуспешнију српску фабрику на Космету и „поклања” је Шиптарима!

0
Фото: lola-beograd-lesak.com

Фото: lola-beograd-lesak.com

Фабрика Лола-фот у Лешку код Лепосавића, фирма-ћерка некада успешне београдске компаније Лола-системи, једина је српска фабрика на Косову која још добро ради и извози. Запошљава 200 радника, храни 1.000 душа и има одличну перспективу, а ипак јој прети гашење, можда још овога лета.

– Упркос прелазу на Јарињу, отежаној набавци репроматеријала радимо за ЕПС, РТБ Бор и наменску индустрију. Редовно исплаћујемо плате и могли бисмо да упослимо још радника. Ипак нам прети катанац – каже инжењер Вукоје Вукојевић који је скоро три деценије на челу овог предузећа у већинском власништву државе Србије.

– Наша матична фабрика у Београду има десет запослених, постоји само на папиру и иде у стечај у који вуче и нас. Молили смо Владу Србије да нас одвоје од Лола-система, да нас не гурају у провалију и да без хлеба не остављају осам одсто житеља Лепосавића. Још немамо одговора – наглашава Вукојевић.

Београд, ако хоће, може да им помогне тако што ће им, уместо стечаја, пронаћи стратешког партнера. На ову успешну фабрику око је још давно бацила и Приштина која жели да је присвоји и прода Албанцима.

Извор: vesti-online