Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ О СМЕНИ ВЛАДИКА: Молим се Светом Сави за СПЦ!

0
Фото: Србин.инфо - Л. Филиповски

Фото: Србин.инфо – Л. Филиповски

Др Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке, огласио се путем Твитера на тему смене српских владика од стране Светог архијерејског сабора СПЦ.

Владике Филарет милешевски и Георгије канадски треба да буду враћене на владичанска места, оцењује Шешељ и истиче да „мрачне силе делују у СПЦ“.

„Неће нас ваљда Свети архијерејски сабор унесрећити прихватањем да делује по налозима мрачних западних сила као доказаних српских непријатеља.“ – пише Шешељ на Твитеру.

„Неће ваљда никада у Светом архијерејском сабору превагу однети екуменисти, присталице уније или масони, као ни новопечени бизнисмени?“ – додаје он.

Шешељ наводи да су Новости објавиле да је „владика Филарет смењен по налогу америчке амбасаде“ и изражава велику забринутост због свега што се дешава у српској Цркви.

„Молим се Светом Сави да српски православни архијереји сачувају слогу и јединство тако што ће поништити одлуку о смени Филарета и Георгија.“ – пише лидер радикала на Твитеру.

„Молим се Свевишњем Богу да просветли душу и памет српских архијереја, како би они доследно поштовали Устав СПЦ и православне црквене каноне.“ – објавио је Шешељ.

„Ако је неким владикама до тога стало, лично сам спреман да као недостојан вратим добијени орден и тако допринесем да се сачува слога у Цркви.“ – поручио је др Шешељ путем свог Твитер профила.

„Данашње „Новости“ су објавиле вест да је владика Филарет смењен по директном налогу америчке амбасаде у Београду због његовог патриотизма.“ – наводи Шешељ и истиче да је „тешко ојађен вешћу да је владика Филарет смењен зато што је њему дао орден“.

Подсећамо, владика милешевски је одликовао орденом Белог анђела лидера радикала због заслуга у борби за свој народ.

„Тешко сам ојађен вешћу да је владика милешевски,његово преосвештенство господин Филарет, смењен зато што је мени доделио Орден белог анђела.“ – каже Шешељ на Твитеру.

Извор: Правда