Прочитај ми чланак

СРС: Поштујте устав, не прихватајте ЕУ, ММФ и светске банке

0

srs

По налозима Европске уније, ММФ-а и Светске банке у Србији је забрањено запошљавање у јавном сектору, смањене су плате и пензије, припремају се нови откази, повећава се број егзистенцијално угрожених грађана, економска и социјална ситуација је све тежа.

Српска радикална странка сматра да је најновија оцена Светске банке да је у Србији превелик број судија и да је неопходно увођење мораторијума на избор нових судија директно мешање у организацију судске гране власти, која је према Уставу Републике Србије једна од три независна.

Српски радикали на време упозоравају представнике режима да се окане поданичке политике и нека им не падне на памет да поступају по налогу Светске банке, већ искључиво по Уставу и у интересу Србије и свих грађана који у њој живе.

Мораторијум на избор нових судија по налогу Светске банке био би директан удар на уставни поредак Републике Србије и режим мора са гнушањем да га одбије. Нека на делу покажу да нас нису увели у вазални однос према светским финансијским моћницима или нека одмах распишу изборе на свим нивоима и тако пруже прилику грађанима Србије да кажу шта мисле о њиховој погубној политици, закључују радикали.

(СРС)