Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ГЛЕДАО ПОЛЕТАЊЕ МИГ-a: Не дам војску! Купујемо нове хеликоптере!

0
Фото: Војска Србије

Фото: Војска Србије

Премијер Србије Александар Вучић, министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић посетили су у недељу на аеродрому Батајница припаднике 204. вазухоплов бригаде и 250. ракетне бригаде. Премијер је најавио куповину два транспортна хеликоптера МИ 17 или нових 171 и поручио да ће Србија штитити своје небо и свој суверенитет.

Они су после краћег састанка са командантом РВ и ПВО генерал мајором Ранком Живаком, командантом 204. ВВР, бригадним генералом Предрагом Бандићем и командантом 250. РБ пуковником Савом Миленковићем, присуствовали полетању авиона МИГ 21 из дежурног пара авиона и приказу оспособљености припадника 250. рбр.

Премијер је после тога разговарао са војницима и официрима и поручио им: „поносан сам на нашу војску и ником нећемо дозволити да нам војску укине, ни да нам је уруши“.

– Бићемо постуно оспособљени да то урадимо – рекао је Вучић новинарима на аеродрому Батајница и обавестио их да су у разговору с министром одбране и начелником Генералштаба и другим високим старешинама ратног ваздухопловства и противаздушне одбране, донете мере које ће да оснаже капацитете и ресурсе Војске.

Премијер је најавио да ће већ у четвртак влада донети одлуку да се издвоји новац за резерве делове за ловачку авијацију, нагласивши да су „све четири 29-ке и 21 спремне и увек ће бити спремне да полете када се за то укаже потреба и да штите наше небо“.

– Било је и оних који су за то да наше небо штити неко други, али Србија ће штитити своје небо и свој суверенитет и бићемо способни да то урадимо – поручио је премијер.

Извор: Танјуг