Прочитај ми чланак

МИЉАН ДАМЈАНОВИЋ ЗА СРБИН.ИНФО: Ниш, Чачак, Крагујевац, Суботица …забрањени градови за Шешеља

0

miljan damjanovic srs 266_n

О вођи радикала Војиславу Шешељу, премијеру Србије Александру Вучићу, о (не)могућем тв дуелу Шешељ-Вучић и цензури, која је присутна у медијима широм Србије, ексклузивно за Србин.инфо дао је  интервју високи функционер Српске радикалне странке и члан Централне отаџбинске управе, Миљан Дамјановић.

Пратимо обиласке лидера радикала и примећујемо да је све мање чак и на локалним телевизијама. О чему се ради?

Нико од нас сарадника др Шешеља није очекивао да ће Вучић блокирати апсолутно све медије па и саме „градове“. Последњи пример је Ниш и вашим читаоцима ће бити јасније с којим се ми проблемима сусрећемо и колико, заправо, Вучић страхује од Шешељеве саме појаве.

Наш Окружни одбор у Нишу је више пута упућивао званичан допис свим телевизијама са подручја тог града, у више наврата су остварили и лични контакт с власницима и директорима тих медијских кућа и никада званичан, писани, одговор од њих нисмо добили – усмени одговор је свуда био сличан:

„Знате, сада баш није згодно, да сачекамо мало“.

Власник телевизије „Belle Amie“ је отишао и корак даље па нам се похвалио да се окумио с керамичаром, министром, Гашићем па не би куму да се замери. О томе да је само Шешељ забрањен у Нишу говори и податак да смо одбијени да користимо сале Дома Војске и Народног позоришта с образложењем да не издају простор политичким странкама, салу Светосавског дома нисмо добили због наводног проблема с грејањем (Коштуница је ту вршио промоцију своје књиге) и сличних небулозних разлога је још било.

У последњем тренутку, иако је претходно било заказано, одбијени смо од стране телевизија у Лесковцу, Суботици, а поред Ниша нисмо наишли ни на разумевање телевизија на локалу у Чачку, Аранђеловцу, Крушевцу, Крагујевцу, Зајечару, Бору и многим другим градовима. Ситуација је углавном иста или слична, власници су или под директном контролом напредњака или одустају под страшним притиском Вучићевих јањичара! Тако смо да ми због овакве медијске ситуације кренули у обилазак свих градова у којима држимо промоције и трибине а од пролећа крећемо с протестима с једним јасним циљем:

„РУШИМО ВУЧИЋЕВ ИЗДАЈНИЧКИ РЕЖИМ“!

Ипак, Шешељ је гостовао у Ћирилици код Марића?

Од победничког доласка Шешеља из Хага прошло је три месеца и он, до јуче, није гостовао ни на једној телевизији с националном фреквенцијом. Што се Марића тиче видели сте и сами шта се претходних 15 дана дешавало. Услов је био само један, емисија мора ићи уживо. Чак смо и наметнути термин прихватили, 9 ујутру. А где је Бујошевић и ТВ Прва (данас им је чак и Тадић гостовао), Б92, РТС, Пинк…

Па погледајте које интересовање Шешељ изазива где год да се појави. На интернету можете видети како су прошли његови обиласци, од Врања, преко Чачка, до Новог Сада. Па јуче нам се Марић сам хвалио како му је гледаност била већа од РТС-а иако је термин био предодређен за цртаће и прве петлове. Шешељ је и у његовој емисији поновио и опет јавно позвао Вучића на тв дуел. То народ жели!

Који су следећи потези Шешељевих радикала?

Стабилизација странке на свим нивоима је приоритетан задатак. Странку смо ујединили у Црној Гори, изабрали ново јединствено руководство у Републици Српској, а паралелно подижемо и све одборе по Србији. Права снага српских радикала ће се ускоро видети!

Колики је страх режима од Шешеља говори и чињеница да је ангажована и ВБА да нас прати а посебан шок за Вучићев кабинет је долазак Сергеја Бабурина, депутата Руске думе, који је раме уз раме с лидером радикала био на радикалској промоцији у Пријепољу и Светосавској академији. Уједно, били су гости владике Филарета. Нико од српских новинара није смео да извештава о Бабуриновом доласку.

(Србин.инфо, видео СРС)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.