Прочитај ми чланак

ШИПТАРСКИ ПРОТЕСТИ У ПРИШТИНИ : Камење и сузавац на полицајце због Срба и Трепче (Видео)

0
Фото: Бета/АП

Фото: Бета/АП

Окупаторска шиптарска Косовска полиција саопштила је да је на протестима у Приштини повређено 19 припадника полиције, као и да су приведена 22 албанска демонстранта.

Неколико хиљада Албанаца учествовало је у шетњи ка зградама окупсторске Владе и Скупштине Косова како би исказали незадовољство поводом ситуације са комбинатом Трепча.

Поједини учесници протеста су камењем гађали зграду окупаторске шиптарске Владе Косова, као и припаднике окупаторске полиције. Полиција је реаговала и бацила сузавац, јер су демонстранти почели да демолирају и оближње кафиће и ресторане.

Нападнути су и српски новинари који су извештавали са овог догађаја, међу њима и дописник Б92 – више о томе прочитајте ОВДЕ..

Фото: Бета/АП

Фото: Бета/АП

Лидер Покрета „Самоопредељење“ Аљбин Курти је са протеста у Приштини затражио од окупаторског шиптарског премијера на Косову и Метохији, Исе Мустафе, да до понедељка у 16 часова разреши актуелноиг министра за поврартак и заједнице Александра Јаблановића.

Курти је Мустафи упутио ултиматум након што је од демонстраната затражио да се дизањем руке изјасне о томе да ли Јаблановић треба да поднесе оставку, што су окупљени и учинили.

На протесту је затражено и да шиптарску Владу напусти бивши премијер и садашњи министар спољних послова Хашим Тачи.

Учесницима протеста обратиле су се и представнице Удружења мајки несталих и убијених Албанаца током сукоба на Космету.

Једна од парола која се издвајала је и „Ису дамо, Косово не дамо“.

Протест је званично завршен, али многи Албанци са целог Косова и Метохије и делова Албаније још нису отишли са Трга Ибрахима Ругове и Скендербега.

Како су јуче поједини медији писали, протест је и против посете премијера Србије Александра Вучића Космету која се догодила 14. јануара ове године.

(Б92, Бета, РТС, Танјуг, Србин.инфо)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.