Прочитај ми чланак

КАО ПОД СЛОБОМ (КОСМЕТ): Под принудом и уценом на митингу подршке Вучићу

0

aleksandar-vucic-serbian-leader

Привремени органи четири српских општина у Косовском Поморављу, које још увек раде у систему Републике Србије (Гњилане, Витина, Кос. Каменица и Ново Брдо) су на седницама 12. и 13. јануара 2015, разматрали организациона питања везана за посету председника Владе Реп. Србије г. Александра Вучића Косовском Поморављу.

АУТОБУСИ

Аутобуси, који су плаћени из општинских буџета од јутрос од 9 ч. крстаре и сакупљају људе из Клокота, Врбовца, Прековца, Каменице, Кололеча, Кусца, Шилова и воде их до Пасјана где је премијер Вучић отворио данас пре подне ново породилиште, чиме је започео посету Косовском поморављу.

На седницама су председници привремених органа пренели „наредбу државног врха и врха СНС“ да сви запослени у јавном сектору имају радну обавезу да присуствују митингу и другим скупповима који се организују поводом посете прејера Вучића овом делу Космета.

Након састанака, наредба је преко начелника општинских управа, директора школа и здравствених установа пренета свим запосленим у јавном сектору у  наведеним општинама.

Поједини чланови већа и председници привременихх органа су ишли дотле да су лично претили новчаним казнама појединцима који су се изјаснили да неће ићи на дочек Вучића – у општини Гњилане и Кос. Каменица.

Запослени са којима смо разговарали о томе не желе јавно да говоре  јер се боје ппоследица.

ТРЕНУТНО СТАЊЕ У КОСОВСКОМ ПОМОРАВЉУ

Током 2014.г се наставило исељавање младих и читавих породица из српских средина, продају се и даље непокретности Шиптарима, расипа новца из буџета РС  увећањем зарада од 150 % коју добијају и запослени у јавном сектору који више не живе на КиМ али који у личним картама имају фиктивно пребивалиште на Космету.

Такође, подстицаје за пољопривреду добијају и они који су продали своју имовину на КиМ, али због чињенице да није извршена промена у српском катастру, они и даље пријављују те парцеле и остварују право на субвенције Министарства пољопривреде.

У стварности, на њиховим имањима се већ поодавно налазе стамбнени и трговински објекти Шиптара-купаца, или нових власника. То је опште позната и лако проверљива чињеница позната свима на Космету.

(Специјално са Космета за Србин.инфо – Небојша Југовић)

Ако Вам се свидео овај текст
можете нас подржати слањем СМС поруке.