Прочитај ми чланак

АДВОКАТИ најављују радикализацију протеста

0

advokati protesti bedz

Председник Адвокатске коморе Србије (АКС) Драгољуб Ђорђевић изјавио је јуче да се размишља о „озбиљној радикализацији“ штрајка адвоката који траје више од три месеца, колико ни правосуђе не функционише.

– То ће се у сваком случају десити јер је неопходно, рекао је Ђорђевић о „радикализацији“ на јучерашњој конференцији за новинаре. Он је истакао да је за одлуку о заоштравању протеста овлашћен Управни одбор коморе, али није рекао шта би то могло да буде.

– Радикализација је могућа на много начина, и бићете обавештени у најскорије време, истакао је председник АКС.

Председник Адвокатске коморе Београда Слободан Шошкић оценио је да правосуђе не може да функционише на претњама, реагујући на изјаве министра правде Николе Селаковића да држава има механизме да обезбеди несметано функционисање правосуђа.

Чланица тима адвоката у преговорима с Министарством правде и председница Адвокатске коморе Чачка Јасмина Милутиновић рекла је да су адвокати спремни за наставак преговора уколико се Министарство правде обавеже да ће се разговарати о суштини проблема.

Представници адвокатских комора оценили су као „непријатну и разочаравајућу“ Уредбу Министарства финансија према којој ће порез на додатак паушалних обавеза до 10 одсто важити за оне адвокате који су поднели жалбу, а њих је свега 240.

Министар правде Никола Селаковић изјавио је јуче да држава има механизме да обезбеди несметано функционисање правосудног система и изразио уверење да до тога може да дође кроз разговоре с представницима адвоката који више од три месеца штрајкују.

(Данас.рс)