• Почетна
  • СВЕТ
  • ГОРБАЧОВ: Путин је спасио Русију од распада и то је дело које ће ући у историју
Прочитај ми чланак

ГОРБАЧОВ: Путин је спасио Русију од распада и то је дело које ће ући у историју

0

mihail-gorbacov

ПОСЛЕДЊИ лидер бившег СССР-а Mихаил Горбачов изjавио jе да jе руски председник Владимир Путин спасао Русиjу од распада и тиме учинио дело коjе ће ући у историjу.

„Mислим да сви ми, руски грађани, треба да памтимо да jе он спасио Русиjу од распада коjи jе почињао“, рекао jе Горбачов у петак на промоциjи његове нове књиге „После Kремља“, сећаjући се почетка Путинове политичке кариjере.

Према његовим речима, многи региони РФ тада у суштини нису признавали руски Устав и било jе више од стотину одступања у локалним уставним документима од наjвишег законског акта.
„Спасаваjући Русиjу у тако одговорном периоду, учинио jе историjско дело“, рекао jе Горбачов, пренела jе агенциjа РИA Новости.

Oн jе, како преноси TAС С, указао да jе Путин у последње време „имао много примедби на NATO, његово ширење“.

„Видим да ту нешто нема напретка. Mислим да jе у великоj мери у праву председник када скреће пажњу на нарочиту одговорност СAД“, рекао jе Горбачов.

Говорећи о свом раду на положаjу председника бившег Совjетског Савеза, Горбачов jе рекао да jе jедан од разлога што jе допустио грешке и лоше процене, у томе што jе „у одређеноj мери допустио суjету“, сматрао да има контролу и да ће успети.

За решавање ситуациjе око Украjине, бивши председник СССР-а jе рекао да су потребни „озбиљни сусрети“.

„Oно што се дешава у Украjини брине све нас, и политичаре, и друштво. Tо што наша влада подржава људе коjи су у невољи, прима на хиљаде њих, без обзира што jе тешко и нама, то jе нешто што нас jе увек карактерисало“, казао jе Горбачов.

„Потребни су озбиљни сусрети, озбиљан разговор“, рекао jе он и подсетио да се већ раниjе залагао за сусрете лидера СAД и Русиjе.

Танјуг