Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: У Сребреници није било геноцида, број жртава је вишеструко мања (Видео)

0

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ примио је у седишту странке председника невладине оргaнизације „Историјски пројекат Сребреница“, господина Стефана Каргановића.

„Удружење Историјски пројекат Сребреница основано је у Холандији са циљем прикупљања веродостојних података о Сребреници за време рата, не само у јулу 1995. године, већ много шире, тј. од 1992. до 1995. године.

Основни циљ нашег пројекта јесте уздизање изнад политике и пропаганде и стварање контекстуалне евиденције о сребреничким дешавањима у јулу 1995, што може послужити као коректив искривљене слике која је владала протеклих десет или више година, и као искрен допринос будућем миру,“ истакао је господин Каргановић у разговору с проф. др Војиславом Шешељем и додао:

„У претходном периоду на издавачком плану смо много урадили а наше публикације о Сребреници изазвале су мноштво различитих реакција. Одржали смо два међународна скупа о Сребреници и то 2008. у Бањалуци и 2009. у Москви. Материјали међународног научног скупа одржаног у Руској академији наука у Москви, у сарадњи с Центром за изучавање савремене балканске кризе Института за славистику Руске академије наука, преточени су у књигу „Делатност међународног трибунала за бившу Југославију: садржај, резултати, ефикасност“.

У Сребреници се није десио геноцид, постојао је злочин, бројка жртава је вишеструко мања, не више од 1000, а до ових података може се доћи из бројних различитих извора, заједнички је закључак са састанка.