Прочитај ми чланак

Жељка Цвијановић мандатар за састав нове Владе Републике Српске

0

Жељка Цвијановић је мандатар за састав нове Владе Републике Српске, објавио је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

zeljka-milorad

Након именовања, мандатар има 40 дана да обави консултације, а затим парламенту предложи састав нове владе и њен програм рада.

Мандатар за састав Владе РС, Жељка Цвијановић је у свом првом обраћању изјавила да је ово представља велику одговорност и част.

„Нова влада ће радити на јачању РС у политичком и економском смислу и бити на располагању грађанима и осталим партнерима“, нагласила је она на конференцији за новинаре.

Цвијановићева је протеклих годину и по обављала функцију премијера Српске, а прије тога је била министар за економске односе и регионалну сарадњу. У СНСД обавља функцију међународног секретара.

Додик је протеклих дана обавио консултације с делегацијама СНСД-а и њиховим коалиционим партнерима, који имају скупштинску већину у РС.

Опозиционе странке, СДС, ПДП, НДП и СРСРС нису се одазвале позиву на консултације код Додика. На разговорима су били и представници Коалиције „Домовина“, који у парламенту РС имају пет посланика. У „домовини“ су заинтересовани за учешће у власти, уколико буду испуњени њихови услови.

На консултацијама су били и представници бораца, пензионера, послодаваца, синдиката и студената.

(Независне)