Прочитај ми чланак

ЗАУСТАВИМО УБИЈАЊЕ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА: Протест испред зграде РТС-а

0

Sloboda seselju

Ових дана на делу је покушај убиства др Војислава Шешеља у Хашком трибуналу. Наш задатак је кристално јасан, морамо да спречимо убиство Војислава Шешеља. Када кажемо „ми“ мислим на државу Србију и целокупан српски народ.

Зато позивамо све слободољубиве људе, патриоте и јавне личности да заједно с нама подигну свој глас на протесту који је Српска радикална странка заказала за четвртак, 6. новембра у 12 часова, испред зграде РТС-а у Таковској улици.

У претходних двадесетак дана одржали смо више протеста у Београду и Новом Саду. На протестном скупу испред Канцеларије Хашког трибунала обећали смо да се нећемо смирити док Војислава Шешеља не будемо видели у Србији. Трибунал за 12 година није успео да донесе ни првостепену пресуду а за две године, од када је завршено са изношењем завршних речи, нису одржали ниједну статусну конференцију. Такође, он је морао бити пуштен на слободу док се не закаже доношење пресуде. Резултат лоше медицинске неге и дванаестогодишњег тамновања је тешко нарушено здравље Војислава Шешеља.

Ми смо принуђени да радикализујемо протесте јер Влада не ради ништа по питању заштите својих грађана. Понављам, прихавтамо само слободу за др Шешеља. Сходно томе, ми смо и најавли одлазак у Хаг где ћемо одржати и протест испред самог Хашког казамата као подршку др Шешељу и свим Србима неправедно заточеним у Хагу. Више аутобуса из Београда ће пут Хага кренути у петак ујутру а протестни скуп је заказан за суботу у подне. Овом приликом позивам Србе из расејања да нам се придруже у мирном протесту којим ћемо показати подршку праведној борби Војислава Шешеља и затражити његово безусловно пуштање на слободу. Једини лек за председника Српске радикалне странке је слобода!

Претходних дана одржано је низ протестних вечери у Новом Саду и велики број интелектуалаца и јавних личности дало је подршку Српској радикалној странци и др Војиславу Шешељу. Међу њима, подршку су пружили историчар Саша Адамовић, професор компаративне књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду, доцент доктор Павле Ботић, неурохирург др Ненад Крајчиновић, професор кривичног права на Правном факултету у Новом Саду, проф. др Бранислав Ристивојевић, рпски песник Милан Ненадић, професор светске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду, проф. др Миодраг Радовић, потпуковник Миодраг В. Пераћ, проф. др Дејан Микавица, шеф катедре за историју на Филозофском факултету у Новом Саду, професор Уставног права на Правном факултету у Новом Саду проф. др Слободан Орловић, наш прослављени фудбалер и репрезентативац Милан Лане Јовановић и многи други.

И, на крају, само још једном желим да позовем све слободољубиве људе да нам се у четвртак, 6. новембра (12 часова, испред зграде РТС-а у Таковској улици), прикључе и заједно с нама подигну глас и затраже СЛОБОДУ ЗА ШЕШЕЉА!

(Србин.инфо – Миљан Дамјановић)