Прочитај ми чланак

ПИСМО СРПСКОГ СЕЉАКА ПРЕМИЈЕРУ ВУЧИЋУ: Само Вас гледамо шта радите!!!

0

poljoprivreda - traktor

Сељаци се већ дужи временски период питају докле ће актуелна власт да испитује њихову интелигенцију.

Наш премијер се труди да све корумпиране (све оне који пљачкају Србију без његовог благослова) ухапси, преваспита, а потом стави под своју контролу. Сви „поштени“људи који су иза себе имали финансијску аферу напредовали су како у материјалном тако и у сваком погледу. У Србији, после њих, једино остало да се опљачка пољопривреда, преостали део војне имовине и Телеком.

Утихнуле су велике речи српског премијера у којима је обећавао борбу за радна места. Сада он констатује да је у Телекому 50% вишка запослених. То је иначе, једна од ретких фирми која послује позитивно и шта коме смета да у таквој фирми које послују позитивно, буде и који радник вишка. Плате запослених у Телекому сигурно неће завршити на рачунима страних банака у иностранству, где завршава сумњиво стечени новац домаћих тајкуна, већ кроз потрошњу остаје на српском тржишту.

Имамо изјаву да је сада прави моменат да Телеком баш сада треба продати јер се за њега може добити добра цена. Сељаци, који се не разумеју у науку, цене домаћина када нешто купи а не када продаје, поготово нешто што доноси добит. Зато не разумемо логику да се прода предузеће које доноси новац држави Србији.

Сада је на сцени геноцид над пољопривредницима. Имамо одвратну ситуацију да на једном терену малину плаћају 250 динара по килограму а на другом 100 динара мање. Није то случајно, свесно се то ради да би се подигла велика прашина у јавности, па  да се од те прашине не види да се поклањају ораницесрпским тајкунима и шеицима Уједињених Арапских Емирата. Зашто Арапи нама н епродају или дају у замену за оранице изворишта нафте. Па када ми од Арапа купујемо нафту зашто им за узврат не продамо кукуруз или још боље брашно а не пшеницу или јестиво уље или шећер. Зар ми треба да од Арапа учимо како се ору њиве. Зна сељак да није то посреди.

Постаје свима јасно да је борба против криминала и корупције у ствари борба да сада у свим коропцијским махинацијама буду главни људи блиски садашњој власти. Први удар је на људе из Куле, ту се ради само о 10.000 хектара а када ово прође следи и остало.

Отворено питамо господина Вучића зашто је за две године променио четири министра пољопривреде. Коме је у интересу да се Министар пољопривреде не упозна са радним местом, а бива замењен. Зашто Вам државни секретари у Министарству пољопривреде отворено раде за тајкуне. Да ли су због тога секретари незаменљиви. Да ли Вама треба апсолутна власт и послушници да уста имају а да немају језик/мозак/.

Нико не сме против садашњег Великог вође. Да ли знате да је у озбиљној држави као што је Израел Министар пољопривреде је по функцији и подпредседник владе, а не као код нас да је Министар полиције председник владе. Докле ћете да се залажете за мала и средња пољопривредна газдинста као и за мала и средња предузећа. Да ли знате да од када се за нас залажете нама је све лошије и лошије. Борите се против тајкуна а они су све јачи.Чак се један велепоседник фали да му долазите на ноге.

Молимо Вас почните да се борите и против нас можда ће нам бити боље. Немојте више да нас штитите тежак нам је Ваш штит, падамо под његовим теретом. И Вама ласкају као претходним вођама, па нисте у стању да видите реално стање. Окренули сте леђа људима који су Вам поверовали да сте борац за обичне људе какви сте до јуче били Ви. И велики Његош једном у бесу рече “пучина је једна стока пуста“, а Ви сте то прихватили и тако се понашате. Сада сте у позицији да будете овом народу или СВЕТАЦ или ДУШМАНИН.

Верујте, да још можете да бирате шта ћете бити, али не још задуго – за сада све зависи од Вас.

ОБИЧАН СРПСКИ СЕЉАК
(Име аутора текста (правог српског сељака) је познато редакцији Србин.инфо)

(Србин.инфо)