Прочитај ми чланак

Ковин против ГМО-а!

0

kovin-grb-srednji

Декларација против ГМО је по други пут предата 10 фебруара ове године, а усвојена 19. 03.2014. од стране актуелног сазива локалног парламента.

Наиме декларација је предата први пут још 11 фебруара 2013 године, али је одбијена са образложењем да Двери немају представника у локалној Скупштини и не могу да подносе скупштини никакве декларације на гласање. Речено нам је да можемо да подносимо декларацију тек уколико скупимо довољан број потписа људи из Општине Ковин који ће стати својим именом и презименом иза декларације против ГМО.

Господа локални политичари су сматрали да ће на овај начин смањити утицај Покрета Двери јер нам затварају врата Скупштине. Наравно, погрешно су проценили сматрајући да ће нас обесхрабрити. Наредних годину дана скупљали смо потписе у општини и упознавали људе са програмом Покрета Двери. Резултат је усвојена декларација, а време проведено у скупљању потписа се показало вишеструко корисним јер је Покрет Двери на управо завршеним Парламентарним изборима забележио раст у односу на претходне изборе од 1%. Хвала.

Треба нагласити да је Општина Ковин пета општина у јужном Банату, а 103. у Србији која је усвојила декларацију против ГМО-а. Пре Ковина ова декларација је усвојена у Панчеву, Вршцу, Алибунару и Ковачици тако да је данас јужни Банат у већини Општина НЕТОЛЕРАНТАН НА ГМО-о.

(Двери)