Прочитај ми чланак

Вучић: Нико не може да посвађа Томислава Николића и мене

0

Toma Vucic

Београд — Ванредна изборна скупштина СНС на којој ће се бирати председник странке и чланови Председништва, биће одржана 25. јануара, изјавио лидер СНС Александар Вучић.

Вучић је рекао да је одлука о Изборној скупштини донета без противљења било кога, и да ће више од 3.000 делегата одлучивати о новом председнику.

Он је рекао да ће изборна скупштина бити провера његовог легитимитета, али и других.

Вучић је након седнице Председништва у Беогаду новинарима рекао да ће бити донета и платформа за напредак Србије у наредних пет година.

„Сигурно да има идеја да неко други води СНС, нисам ја глуп да то не видим. Само сам тражио да ми кажу која је њихова платформа“, рекао је Вучић новинарима после седнице Председништва СНС.

Вучић је најавио да ће се кандидовати за председника странке на тој скупштини, али је додао да зна да у странци постоје људи који би желели да он више није на њеном челу.

„Хоћемо да мењамо састав наших најважнијих страначких органа. То ће бити изборна скупштина. Бираћемо и председника странке. Заказали смо изборну скупштину да се провери мој легитимитет, и свачији легитимитет“, рекао је Вучић.

Упитан да ли при томе мисли на Оливера Антића и Владимира Цвијана, Вучић је рекао да не жели да говори о именима, да је свако на Председништву могао да каже шта мисли и да изнесе критике и да то није проблем и да ће и њих двојица имати право да се изјасне: „Не мислим да су људи који ће за мене гласати на скупштини добри, а они други лоши. Али, знам да су постојале многе намере разних људи да покушају да свађају Томислава Николића и мене.То је ноторна глупост“.

Вучић је подвукао да њега и председника Србије Томислава Николића нико не може да посвађа и поручио да су то многи покушавали разним триковима и да то никоме није успело, нити ће успети, нити је то могуће.

Он је додао да се само нада да ће ти људи артикулисати своју платформу на тој изборној скупштини, а да га неће само како се изразио „оговарати по кулоарима и београдским кафићима“. „Нека изађу са кандидатом и кажу шта имају“, рекао је Вучић.

„Наши су они који раде добро и у интересу наше земље, а не они који раде лоше за нашу земљу и то ће бити принцип са којим ћу се кандидовати за место председника СНС“, рекао је Вучић.

Он је рекао да нема никакав проблем са другачијим мишљењем и критиком, али да са њим и СНС неће бити никакве трговине, нити ће ико са тајкунима у замену за услуге и непоштовање закона делити новац.

Он је рекао да је у реду ако буде смењен, али на скупштини странке.

Вучић је најавио да ће бити смењено више од пет директора јавних предузећа као и поједини градоначелници, али да није реч о томе да су они умешани у неке криминалне радње већ да СНС није задовољна њиховим резултатима.

„Одлучило смо и да разрешимо дужности више директора јавних предузећа чијим радом нисмо задовољни, да се повучемо из више локалних самоуправа где нисмо задовољни радом власти и да сменимо неколико градоначелника“, рекао је Вучић.

Он је казао да ће у понедељак или уторак обавестити о томе људе о којима је реч, а да ће у другом делу седмице о томе обавестити јавност.

Вучић је, говорећи о локалној самоуправи, навео да ће вероватно бити оних који сменом неће бити задовољни, али и поручио да они убудуће више неће бити чланови СНС.

Говорећи о оптужбама које је изнео хрватски новинар Домагој Маргетић, Вучић је рекао да се са Томиславом Николићем чује свакодневно и да су разговарали и о томе, али је негирао да је имао било какав контакт са Маргетићем.

Вучић је оценио да ће после изборне скупштине СНС са још јаснијом визијом, јачим и одређенијим програмом изаћи пред грађане Србије.

„СНС је још једном показала да је одговорна странка, да је урадила нешто што ниједна друга странка није чинила до сада и тиме показала да мисли, изнад свега, о грађанима Србије“, закључио је Вучић.

Седница Председништва СНС почела је нешто после 17 сати, а завршена око 19.30. Седници странке су присуствовали председник СНС Александар Вучић, као и функционери Оливер Антић, Зорана Михајловић, Небојша Стефановић, Никола Селаковић, Милан Бачевић, Милош Вучевић и други.