Прочитај ми чланак

Рашовић окупља Партизанову децу

0

sp-rasovic_620x0(Новости)
Одмор, који одавно није био краћи, за већину фудбалера Партизана је завршен. Само 17 дана после спуштања завесе на сезону 2012/2013. погон српског шампиона се поново покреће.

Тренер клуба из Хумске Вук Рашовић прозваће у среду у 10 часова у „Земунелу“ двадесетак изабраника, који претходних дана нису имали репрезентативне обавезе, а међу њима би требало да буде неколико момака којима ће рад на Златибору представљати увод у рад са првим тимом.

Праксу да Телеоптик, омладински и кадетски тим дају кадрове за најјачи тим црно-белих у припремном периоду наставиће Саша Ивковић, Немања Петровић, Милан Јокић, Данило Пантић и Андрија Живковић.

– Желимо да на Златибору имамо на располагању два тима, а поред тога укључивање у први састав ће представљати лепу прилику за те момке да уче уз првотимце. У другом делу припрема, на Похорју, рачунаћу на екипу играча који ће конкурисати за сезону пред нама – каже тренер Партизана Вук Рашовић.

Млади стручњак не жели да прву фазу рада обележе фразе о пакленим тренинзима.

– Неће код нас бити душе у носу, мозак ће морати да ради, у том случају ће све ићи лакше. После два дана уводних тренинга и тестирања у петак ујутро се селимо на Златибор, где ћемо радити до 22. јуна. Засада смо без појачања, ипак, верујем да би до 18. јуна требало да имамо јаснију слику по том питању.

Оно што може да поремети рад јесу свакако накнадни одласци, који су реална опција имајући у виду да прелазни рок у Европи још није ни почео.

– Искрено се надам да се то неће десити и да ћу убрзо знати статус свих играча. Партизан је исувише озбиљан клуб да би се такве ствари дешавале неплански – завршио је Рашовић.

Деветорица репрезентативаца ће се укључити у рад у понедељак 17.јуна, када их очекују тестирања, а већ дан касније очекује се њихов долазак на Златибор.

У среду ће се на прозивци појавити и Стефан Шћеповић, који је и даље уговором везан за црвено-беле, али је сасвим извесна опција по којој се неће укључивати у рад са екипом, већ ће поново потражити ангажман у иностранству. У комбинацији за тим неће бити ни Давид Манга. Он ће по истеку позајмице у Хапоел Акреу највероватније у том клубу добити уговор.