Прочитај ми чланак

Србин.инфо открива – СНС уочи превремених избора: Странку воде атлантисти, чланови бесни!

0

У Србији се све чешће помињу превремени избори, као и намера Српске напредне странке да „капитализује велику подршку у народу“.

Ипак, оно о чему руководство СНС ћути је чињеница да се страначки избори по месним одборима већ месецима не одржавају из страха од реакције бесних чланова, као и податак да део лидера напредњака има чланску карту и познатих НАТО фондација!

Редакција Србин инфо је још пре месец дана писала о одлуци врха Српске напредне странке да у 2013. години распише ванредне парламентарне изборе (види: Србин.инфо открива: Вучић не смењује Ђиласа, напредњаци расписују нове изборе!). Да ли ће се Александар Вучић и дефинитивно одлучити на овај потез остаје да се види (као термини фигурирају април и септембар), али оно што је сигурно СНС тренутно као странка практично и не постоји!

Странку воде Вучић и чланови председништва, који су већином атлантисти школовани на Западу и чланови фондација у којој су учлањени и највећи антисрпски и НАТО лобисти.

Тако је Зорана Михајловић, министарка енергетике члан ISAC фондације (види: Doc dr Zorana Mihajlovic – Milanovic, ISAC Fund-a Energy Advisor, Docent at Megatrend University;), чији су чланови и Соња Лихт, Милица Делевић (бивша супруга Драна Ђиласа и шеф канцеларије за европске интеграције), Мирослав Лајчак, активни антисрпски лобиста, НВО Европски покрет у Србији…

Министарка Зорана Михајловић је и члан East West Bridge друштва (види: Member Zorana Z. Mihajlović), која је огранак Трилатералне комисије, формиране да гаји блиске односе између Америке, Европе и Јапана. Ова установа је основана на иницијативу Дејвида Рокфелера, а на идеју Збигњева Бжежинског. Њени чланови су још и Марко Благојевић из Цесида, као и пионир другосрбијанског новинарства Бошко Јакшић (тренутно уредник Политике). (види: Members East West Bridge)

Такође, документа Викиликса из 2007. и 2008. године, показују да се Небојша Стефановић, председник Скупштине Србије, нудио амбасади САД да омекша ставове тадашње Српске радикалне странке око Космета.

Тренутно, НАТО лобисти помажу Вучићу у борби против корупције, како би скренули пажњу са Косова и Метохије. С обзиром на то да се ускоро очекују „завршни потези“ Владе у вези са Косметом, најављују се и нова спектакуларна хапшења попут оног Мирослава Мишковића.

Због самовоље врха партије, као и катастрофалне политике на Космету, незадовољство међу члановима расте из дана у дан. Главни одбор се само једном састао после избора, страначки лист „Правда“ је укинут чим су дошли на власт, а страначки избори по месним одборима се не одржавају из страха од реакције чланова странака.

 (Isac-fund: Members of the International Advisory Board)

Members of the International Advisory Board  

Alojz PETERLE

Member, European Parliament

Alpo RUSI

Ambassador, MFA Finland

Amadeo WATKINS

Head of Strategic Development Unit, OSCE Belgrade

Chris LANGDON

European Stability Initiative (ESI), Senior Analyst

Dušan RELJIC

Senior Research Associate, SWP

Erhard BUSEK

Coordinator, Southeast Europe Cooperative Initiative (SECI)

Gerald KNAUS

President, European Stability Initiative (ESI)

István GYARMATI

Director, International Centre for Democratic Transition (ICDT), Budapest

Ivan VEJVODA

Vice President, Programs, the German Marshall Fund of the USA, Washington, D.C.

Jan BRAATHU

Ambassador of Norway to Bosnia and Herzegovina

Judy BATT

Professor at Birmingham University

Kim TRAAVIK

Ambassador of Norway to the UK

Michael SCHAEFER

Ambassador of Germany to the PR of China

Michel FOUCHER

Director of Studies, IHEDN, Paris (former Ambassador, French MFA) and geopolitical researcher

Milica DELEVIĆ

Director, Serbian EU Integration Office

Miroslav LAJČAK

Managing Director for Russia, Eastern Neighbourhood and the Western Balkans, EU European External Action Service (former Minister of Foreign Affairs, Slovakia)

Patrick ROCK

Policy Advisor, Prime Minister’s Office, United Kingdom

Sonja LICHT

President, Belgrade Fund for Political Excellence (BFPE)

Stefan LEHNE

Political Director, Austrian MFA

 

 

 

 

Саша Суботичанин