Прочитај ми чланак

Стигао рачун: Пољска схватила последице подршке Украјини

0

Пољска се нашла у улози безбрижног посетиоца ресторана, који је пристао да плати рачун гостима за другим столом, не гледајући цене, повукао је аналогију са односима Варшаве и Кијева, часопис „Мисл Полска“.

„Наручили смо не за себе, већ за госте за суседним столом. Нико нам није показао јеловник са ценама, и никог нису занимала јела која су наручивали за друге о нашем трошку“, наводи се у публикацији.

„Пољској ће бити потребне деценије, током којих ће се погоршати животни стандард њених грађана, да отплати овај „рачун“. Поред тога, показало се да је посуђе украдено на путу из кухиње, а гост коме смо га наручили показао се незахвалним и арогантним“, наставља аналогију издање.

Како напомињу аутори материјала, будући профит којем се пољска влада надала као компензацију за помоћ Украјини, показао се илузорним, пошто ће сав приход примати искључиво америчке компаније.

Раније је „Вашингтон Тајмс“ писао, да решеност Запада да помогне Украјини слаби, како се сукоб одуговлачи. Публикација је навела, да је на то утицала неспособност Украјине да покаже успех на бојном пољу.