Прочитај ми чланак

Школе у Америци без знања родитеља раде на “промени пола” код малолетне деце

0

Родитељи туже школски округ свог детета након што је открио да су званичници тајно полно променили њихову ћерку без њиховог знања или пристанка.

Ден и Џенифер Мид из Мичигена тврде да је Округ јавних школа Рокфорд наговарао њихову ћерку да води тајни двоструки живот иза њихових леђа.

Меадс кажу да је њихова ћерка била третирана као ученик док је била у школи уз помоћ наставника и окружних званичника.

Родитељи су открили да су запослени у округу третирали ћерку из средње школе као дечака, активно предузимајући кораке да прикрију ове радње од њих, наводе у тужби.

Меадс наводе да су запослени у округу покушали да прикрију своје поступке тако што су променили званичну евиденцију њихове ћерке како би уклонили референце на „промену полова“ пре него што су документацију послали кући.

Превара је откривена тек након што запослени ненамерно није у потпуности променио извештај о њиховој ћерки пре него што су га поделили са њима.

Ћерка породице Меадс кренула је у шести разред средње школе Еаст Роцкфорд у августу 2020.

Међутим, како је семестар одмицао, њени родитељи су рекли да је почела да се бори са академским проблемима.

Пре него што су сазнали да им ћерка пролази кроз “транзицију”, Мидсови су почели да раде са школом како би открили како да најбоље академски помогну својој ћерки након што је добила дијагнозу аутизма.

Поверели су се школском саветнику који се састао са њиховом ћерком у наредне две године.

Саветник је слободно делио информације о тим састанцима са њима, укључујући промене у добробити њихове ћерке, каже пар.

„Већину дана била је прилично тужна, а ми смо се осећали помало очајно“, рекла је Џенифер.

„Шта можемо да урадимо да помогнемо нашој ћерки?

„Тако да сам радио са саветником, који је тада објашњавао све ове информације наставнику, делио информације од њих, поверљиве информације.

„Дакле, саветник и ја смо имали везу и веровао сам јој.

У мају 2022, ћерка Мидсова је послала поруку школском саветнику тражећи од ње да пошаље емаил својим наставницима и каже им да почну да је зову мушким именом.

Од тада, до краја школске године неколико недеља касније, саветник се више пута дописивао са Џенифер о њеној ћерки.

Међутим, саветник је наводно пропустио да помене да је њихова ћерка тражила од наставника да користе мушко име и заменице.

Када је Меадсова ћерка кренула у осми разред, они тврде да су је окружни службеници почели да је називају мушким именом без знања или сагласности породице.

Адвокати Алијансе за одбрану слободе (АДФ) поднели су тужбу против Окружног школског округа Рокфорд у име Дана и Џенифер Мид Окружном суду САД за Западни округ јужног одељења Мичигена.

„Ова друштвена транзиција је трајала неколико месеци пре него што су Меадс схватили шта се дешава“, рекла је виша саветница АДФ-а и директорка АДФ-овог Центра за родитељска права Кејт Андерсон.

„Сазнали су када је саветница прошла да промени документа, она је пропустила један и тако је једна отишла кући са мушким именом и мушким заменицама.

Иако је саветник редовно обавештавао Џенифер о њеној ћерки, округ је намерно одлучио да им не каже за овај захтев, тврде они.

Мислили су да је ова информација грешка док нису схватили истину и одмах су замолили службенике округа да се уздрже од употребе мушког имена и мушких заменица.

Међутим, запослени су одбили да испуне захтев породице.

Када су се Мидс суочили са школом због њихових поступака, Андерсон је рекао да су окружни званичници „само подигли руке и рекли да је њихова политика да то чине“.

Изговор је „нешто што виђамо широм земље“, приметио је Андерсон.

„Мислим да ће се суд умешати и то зауставити јер школе не би требало да доносе ове одлуке за родитеље“, рекла је она.

„С ћерком Меадс заиста видите како је та [политика] утицала на њу и они могу да разговарају о томе.

Када су Дан и Џенифер поверовали да је њихова ћерка активно „охрабрена“ да сакрије шта се са њом дешава од њених родитеља, одмах су је извукли из округа.

„Ово је повредило нашу ћерку, без ових критичних информација, нисмо били у могућности да јој помогнемо као што је требало да будемо у могућности“, рекла је Џенифер.

„Нашу ћерку најбоље познајемо, своју ћерку волимо више од било кога и било нам је веома важно да то знамо како бисмо јој помогли да напредује, а они су то крили од нас.

„Ово је критична информација, ово је информација која мења живот и коју су намерно крили од нас.

Андерсон је рекао да је “апсолутно неуставно” да школа крије информације од родитеља о њиховом детету.

„Родитељи имају основну слободу да усмеравају васпитање [и] образовање своје деце, а Врховни суд је то више пута потврдио“, рекла је она.

“То значи да су родитељима потребне информације да би то могли добро да ураде.”

„Ово укључује васпитање, образовање, доношење медицинских одлука на путу, јер је већа вероватноћа да ће дете које је социјално транзицијско у школи тражити друге медицинске интервенције које ће имати доживотне последице“, додала је она.

Ћерки Меадс „није било добро док је школа скривала ову информацију, а онда када су њени родитељи могли да уђу и раде са њом и ходају уз њу, могла је да се носи са стварима које је заиста осећала… и она је сада на много, много бољем месту, због чега родитељи морају да буду укључени у ове одлуке“, рекао је Андерсон.

Откако је напустила округ, Ден и Џенифер су рекли да се њихова ћерка добро сналази и да се више не идентификује као дечак.

Породица верује да су школски званичници збунили младу девојку убеђујући је да је „трансродна“ уместо аутистична.

„Она зна свој идентитет, зна да је женско, зна истину и била је збуњена због аутизма“, објаснила је Џенифер.

„Она се борила да пронађе свој идентитет у томе, тако да је на путу излечења, ми смо на путу исцељења као породица.

„Вратили смо нашу ћерку“, додао је Дан.

„Она је безбедна, верује нам“, рекла је Џенифер.

„Видим њен осмех. Видим је како се смеје. Видим је радосну. Њене оцене су горе.

„Она ужива у животу и то је тако дивно видети јер је била јадна скоро сваки дан до тачке када је рекла: ‘Мама, ја више не видим сврху’, и када смо је извукли из школе и волели је и чувао ју је и рекао јој истину о томе ко је и ко је требало да буде, као да јој је терет скинут са рамена јер није морала да се носи са овим и није морала да носи ову анксиозност са њу сваки дан.”

Џенифер је рекла да тужба коју воде против школског округа служи као подсетник родитељима широм земље да имају права и да заслужују да знају шта се тачно дешава са њиховом децом.

„Школе немају право да доносе критичне одлуке за добробит мог или било ког другог детета. Ми најбоље познајемо нашу децу“, рекла је она.

„Волимо своју децу више него ико.