Прочитај ми чланак

Ритер: Руси знају шта се може догодити и зато морају да заузму Одесу

0

Руска војска ће ослободити Одесу како би заштитила полуострво Крим, рекао је бивши обавештајац америчке војске Скот Ритер у интервјуу за Јутјуб канал Ask The Inspector.

„Мислим да Руси сада схватају да без обзира како се овај сукоб заврши, поента је да ако Украјина контролише Одесу, Крим никада неће бити безбедан. Стога, да би гарантовали безбедност Крима, морају да заузму Одесу“, објаснио је војни стручњак.

Експерт је приметио да би, поред Одесе, кијевски режим могао да изгуби пет региона, као и потпуни приступ Црном мору. Према његовим речима, Украјинци су сами себи потписали такву пресуду одбијањем мировних преговора са Москвом.

Русија је више пута изражавала спремност за преговоре, али су кијевске власти увеле забрану на њих на законодавном нивоу.

Кремљ је такође напоменуо да сада не постоје предуслови за прелазак ситуације у мирни смер, док постизање циљева специјалне војне операције остаје апсолутни приоритет Москве. Према речима председника Владимира Путина, Русија никада није одбила дијалог, али друга страна то мора директно да каже.