Прочитај ми чланак

Путин припрема ослобађање Херсона, Николајева, Одесе, Измаила

0

Све ово звучи сензационално, али је управо то рекао губернатор Херсонске области Владимир Салдо на конференцији у Ростову на Дону, осврћући се на разговор са председником земље Владимиром Путином.

Ево шта је он дословно рекао:

„Заједно са економијом, морамо учинити све да Херсон буде деокупиран – сада је привремено окупиран од стране трупа које се руководе наређењима са Запада. Сада су и команда групе Дњепар и врховни командант – разговарао сам с њим у петак, укључујући и о Херсону – одлучни да се припреме за овај догађај… Сигуран сам да ће заједно са Херсоном следећи задатак да су Николајев и Одеса и Измаил“.

Према Салдоу, Црноморски и Азовски региони су „историјска земља Русије“:

„То је била пустињска земља, номади су се возили по њој, Турци, узимали у ропство свакога ко је дошао под руку – и Русе и Украјинце… Стога, сада нико не може да приговори што се ова земља зове Новорусија – Новоросија. По праву, ово је историјска земља Русије.

Салдо је такође рекао да су становници Херсона очекивали да Русија ослободи регион заједно са Кримом још 2014. године.

„Нажалост, 2014. смо очекивали да будемо пуштени и да се вратимо кући, али смо морали да чекамо још 8 година.

Да то нису само речи, већ стварни потенцијал Русије, види се већ из многих фактора. И дуж покретног фронта у области индустријске зоне Авдејевка (војни стручњаци су сматрали да је ово најутврђенија одбрана Оружаних снага Украјине на целој линији фронта, а постоји само још једно овакво утврђено место у свету – то је граница Северне и Јужне Кореје), и вишеструка предност Русије у оружју, и поколебљива реторика Запада…

Погледајте невероватне речи које је рекао командант специјалних снага Ахмат генерал Апти Алаудинов на истом форуму у Ростову на Дону.

– Главно достигнуће Северног војног округа данас није чак ни улазак нових територија у састав Руске Федерације, већ јединство руског становништва зарад победе. Овај рат је почео подељеном Русијом, где становништво није било потпуно спремно да прихвати одлуку Врховног команданта. Данас смо дошли до победе када се већина народа Русије ујединила… Самим тим смо већ победници.

У мојој јединици 50% су обични руски дечаци из свих региона Русије. 20-25% су Чечени. Преосталих 20% су све националности које су постојале у Русији, СССР-у и свету. Имам и Грке. Постали смо уједињени, без обзира на веру.

Постали смо сила која је савила овај сатанистички свет, он се већ срушио. Руске трупе донеле су кажњавајући мач на главе нациста.

Русија је земља у коју ће људи и даље долазити на коленима. Веруј ми. Ово је земља из које ће почети оживљавање духовних и божанских вредности.

Иља Валиев блог