Прочитај ми чланак

Паника у свету због „нове короне“: Сенатори у САД траже забрану путовања у Кину!

0

И тако... Одједном се након недавне посете кинеског председника Си Ђи Пинга америчком председнику Јозефу Бајдену појавила "нова корона". И одједном је настала општа паника у свету - коју, очекивано, предводе политичари уз помоћ глобалистичих медија. Светска здравствена организација (СЗО) је већ тражила од званичног Пекинга објашњење о новим случајевима заразе међу децом.

Здравствене власти у Кини изјавиле су да је узрок познати патоген и да нема знакова нове заразне болести. Кинеске власти ће отворити још педијатријских амбуланти и настојати да обезбеде да више старијих људи и деце добију вакцине против грипа, а тражиће од становништва да поштује епидемиолошке мере, носи маске и пере руке, изјавио је званичник кинеске Националне здравствене комисије Ми Фенг.

Упркос томе, амерички сенатори (занимљиво да овога пута предводе републиканци) су званично позвали председника Бајдена да уведе забрану путовања у Кини и из Кине у САД, због ширења мистериозне болести (како су навели).

Амерички медији извештавају данима о „мистериозном вирусу из Кине“ који коси по САД, па је већ неколико држава прогласило ванредно здравствено стање због „пнеумоније код деце“ уз тврдњу да је у питању идентичан вирус који је у експанзији у Кини.

Лекари у Кини и стручњаци у иностранству за сада нису издали упозорење због епидемије у Кини, али многе земље тврде да имају сличан пораст респираторних инфекција, наводи Ројтерс.

За три дана „букнула пандемија“?

Почетком ове недеље први пут је одјекнула вест да се у Кини појавио вирус који напада плућа и то је, због историје са короном, наводно изазвало велики страх светске јавности. Медији су писали да оболела деца у Кини имају неуобичајене симптоме који укључују упалу плућа и високу температуру, али без кашља и других симптома који се обично повезују са овом грипом и другим респираторним болестима, преносе светски медији.

Светски медији провлаче и тезу да Кина „прикрива нову корону“, будући да је иста држава жестоко критикована и за то што није на време пријавила епидемију птичјег грипа (САРС) 2002., а потом и пандемију ковида крајем 2019. године.