Прочитај ми чланак

Милановић: Сукоб у Украјини плаћа несрећни народ, а не хипстери у Њујорку

0

Хрватски председник поновио је да је конфликт на истоку Европе "амерички рат, исто као што је и руски"

Цену сукоба у Украјини плаћа „несрећни народ“, а не „хипстери у Њујорку или богати Руси“, навео је хрватски председник Зоран Милановић додајући да не може да верује „у ком правцу то иде“ два дана уочи годишњице конфликта.

Подсетио је и да он годину дана говори о томе ко је одговоран за тај сукоб и ко је шта требало да уради, те додао да од сада то више неће чинити.

Хрватски председник ипак је поновио је да је сукоб у Украјини и „амерички рат, као што је руски“, те да ће се договор на крају постићи између Вашингтона и Москве. 

„Цену рата  не плаћају шминкери на Флориди, хипстери у Њујорку, нити богати Руси још увек, не они најбогатији, него плаћа тај несрећни народ и ми који се тресемо“, рекао је Милановић, а пренео хрватски портал „Индекс“.

„Неки људи у Европи” сукобу у Украјини су, додао је он, пришли с „тоталним набојем емоција и мржње“.

Коментаришући хрватског шефа дипломатије Гордана Грлића Радмана и премијера Андреја Пленковића, рекао је да они „знају потребе украјинске војске“, али не и хрватске, „јер их се то не тиче“. А случај коментар имао је Милановић и за америчког председника Џозефа Бајдена – рекао је забринут за границе на другом крају света, а није „учинио ништа за безбедност“ америчке границе.