Прочитај ми чланак

Марков: Дванаест шпијунских центара CIA у Украјини су против и Русије и Трампа

0

ИЗНЕНАЂУЈУЋЕ за многе, амерички дневни лист The New York Times објавио је да је CIA током протеклих осам-десет година саградила дванаест строго тајних шпијунских база у Украјини, које се налазе дуж границе са Русијом.

Навео је да се те базе налазе у утврђеним подземним бункерима из којих Американци преносе обавештајне информације Оружаним снагама Украјине, контролишу распоред и дејства Оружаних снага Русије, обучавају „украјинске Џејмсбондове“, као и дронове камиказе нападају Русију.

Познати московски политиколог Сергеј Марков овим поводом је прво рекао:

„Водећи амерички дневни лист на овај начин је потврдио да је Русија била у праву када је тврдила да САД у Украјини раде управо што сада испливава на површину. Сада они признају и да је Русија у праву и да су из Вашингтона лагали.

– Ти центри CIA били су један од фактора који су подстакли Путина да покрене специјалну војну операцију у Украјини. Просудите сами: CIA пре десет година направила дванаест строго тајних бункера у Украјини на граници са Русијом да би шпијунирала Русију. Ти центри скупљају изузетно важне информације и усмеравају ракете које погађају Русију. Свим тим управља заједничка обавештајна група Сједињених Држава, Британије и Холандије. Односно, Украјина је под америчком окупацијом, а саме САД преко Украјине воде рат против Русије.

– Циљ чланка у The New York Times је да покаже републиканцима у америчком Конгресу какву огромну вредност представља проамерички режим у Украјини за интересе САД и да је зато неопходно гласати за финансирање тог режима. Због тога је CIA пристала на откривање строго поверљивих информација без преседана.

– Писање The New York Times наводи на закључак да се америчка „дубока држава“ и даље нада да ће натерати републиканце да дају новац Украјини. Рачуница је јасна. Републиканци су америчке патриоте. А преко њујоршког листа им се поручује: „Ако сте патриоте, треба да имате на уму да имамо украјински марионетски режим који нам веома добро помаже у остваривању америчких патриотских тежњи.

– Америчке шпијунске базе у Украјини још нису нападнуте зато што је тајне објекте веома тешко открити. То су подземни бункери. А The New York Times је истрчао и зато што Трамп апсолутно доминира на изборном пољу републиканаца. То значи да ће се сви републикански конгресмени који желе да буду изабрани у новембру плашити да кажу и ураде било шта против Трампове воље. Сходно томе, биће против издвајања новац за финансирање кијевског режима. Или ће му дати врло мало.