Прочитај ми чланак

Лавров: У рату Запада против Русије – најгоре прошла Европа

0

Украјина је чисто комерцијални пројекат Вашингтона, у овом рату Запада против Русије европске земље постале су једна од главних жртава, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

„Европа је једна од главних жртава у овом рату Запада против Русије. Истовремено, натерали су Европу да пошаље сво оружје Украјини и одмах почели да продају америчко оружје како би заменили оно што је испоручено Кијеву. То је веома велики, чисто комерцијални пројекат. Како увек, Американци су покушавали да зараде од агресије коју су започели у различитим деловима света“, рекао је Лавров, говорећи на Светског омладинском фестивалу.

Како је истакао министар, Вашингтон је учинио све да уништи односе Москве и земаља ЕУ у енергетском сектору, нудећи европским земљама у замену скупи течни природни гас из САД.

„Наше западне, америчке, колеге су учиниле све да спрече ову европско-руску везу преко немачког руководства. Они су дигли у ваздух гасоводе Северни ток, који су испоручивале гас по веома повољним ценама, обезбеђујући профитабилност, ефикасност немачке привреде, њен брзи раст“, ​​додао је он.