Прочитај ми чланак

ЛАВРОВ Православним, муслиманима и будистима нису потребне западне „параде поноса“

0

У Бангладешу се обратио онима који су дипломирали на совјетским и руским универзитетима

Русији нису потребни нетрадиционални сексуални односи и друге вредности које промовишу западне земље на такозваним „парадама поноса“ по престоницама земаља Европске уније -изјавио министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Обраћајући се у амбасади Русије у Бангладешу онима који су дипломаирали на совјетским и руским универзитетима, додатно је указао:

„Нама – православним хришћанима, муслиманима, будистима и хиндуистима – те западне вредности уопште нису потребне. А они тамо нека се забављају њима и осталим што гледамо на њиховим геј-парадама. Нас нека оставе на миру“.

Лавров је нагласио да се у Европи све то раде прилично агресивно:

– По томе се такозване „западне демократије“ разликују од остатка света. Они мисле да је њихов, западни, систем власти и државног уређења идеалан и да зато сви остали треба да се угледају на њих. А Американци су за то да се то прошири по целом свету. А ко се не слаже са њима, бива проглашаван за аутократу.

Лавров је оценио да се русофобска суштина многих западних земаља, деценијама скривана под маском цивилизованог лицемерја, данас потпуно оголила.