Прочитај ми чланак

Харченко: Победа Русије у Украјини је близу, тада ће се решавати и питање КиМ

0

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко изјавио је да проблем Косова и Метохије може бити решен и то ће се догодити, али не сутра већ за неко време, наравно уз враћање питања у оквире Резолуције 1244.

Поручили сте и да треба да сачекамо док Русија победи и онда ћемо много лакше решавати тај проблем. Је ли то близу?

– Да, то је веома близу. Са тим је повезана и поново наговештена велика улога Савета безбедности у решавању косовског питања. А све је у повезано не само са самом ситуацијом на Косову и око њега, већ и са глобалним процесима и са тим променама. Ми то повезујемо.

Ефикасна одлука Савета безбедности и решавање косовског питања на основу Резолуције 1244, узимајући у обзир интересе Београда коме Косово према праву и припада, могуће је само у промењеним геополитичким условима. Генерално, у условима када, на крају, свет или међународна заједница превазиђу диктатуру и владавину Запада, што није лако.

Тада ће то, најзад, бити могуће, а истовремено, не ради се само о томе да ће питање бити лакше решити када Русија победи. Јер, ми не сумњамо да ћемо победити. Формирање света под новим условима директно је повезано са победом у Украјини – рекао је Харченко за Спутњик.