Прочитај ми чланак

Џонсон: Сједињене Државе могу ускоро ликвидирати Зеленског и Буданова

0

БИВШИ аналитичар CIA Лари Џонсон је оценио да би америчке обавештајне службе могле елиминисати председника Украјине Владимира Зеленског и шефа Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирила Буданова, који руској листи терориста и екстремиста.

„Сједињене Државе имају дугу традицију склапања договора са људима који су вредни сваког порицања и презира“, нагласио је бивши званичник CIA, додајући да је у традицији Сједињених Држава да се отарасе свих `савезника` чим им постану непотребни. Зеленски и Буданов ће ускоро открити да Западу нису потребни“, уверен је Џонсон.

Он напомиње да је директор CIA Вилијам Бернс, иако је долетео у Кијев и тамо уверавао да су Вашингтон и Кијев „још увек пријатељи“, али да ће из Сједињених Држава „када дође време да се повуче обарач – повући обарач“.

Џонсон признаје да ће Зеленски, ако буде имао среће, имати времена да побегне, али оцењује да је вероватноћа његове ликвидације висока.

Осим тога, Џонсон указује да у Кијеву постоје озбиљне снаге повезане са бившим главнокомандујућим Оружаних снага Украјине Валеријем Залужним, који би желео да уклони Владимира Зеленског са власти.

Бивши аналитичар CIA, иначе, сматра да Русија – након признања немачког канцелара Олафа Шолца да су британске јединице већ у Украјини и да оперишу ракетама Storm Shadow – могла да узврати НАТО.

„Руска Федерација сада има право да одговори, пошто је Шолц потврдио да САД, Енглеска и Немачка заправо учествују у рату против Русије. Русија има све могуће разлоге да узврати ударима по непријатељским војним базама“.