Прочитај ми чланак

Дугин: Западна цивилизација као отелотворење Антихриста и ратна подршка Израелу

0

Ескалација рата Израела са Палестином без сумње ће консолидовати исламски свет. Конзервативци на Западу поново су проговорили о одбрани „јудео-хришћанске цивилизације од муслимана“ – радикална идеологија Хамаса им даје добар повод за то. Ипак, друштво огрезло у атеизам, материјализам, легализацију свих облика изопачености, друштво које је одавно одбацило теологију и традиционалне вредности и оријентације), не може се сматрати ни хришћанским, ни јудејским.

Ако такав Запад, какав је сада, подржава Израел, онда се он о нешто озбиљно огрешио. Јер, ако је цивилизација ђавола на твојој страни – у нечему си погрешио. Никакав јудео-хришћански свет не постоји. То је бесмислица. А исламски свет, напротив, постоји, и у њему су, као и пре, веома снажне традиције. Тако добијамо да нису јудео-хришћани против муслимана, већ су муслимани против сатанистичке културе, против Даџала. Бајденова идеја да обједини тему подршке Украјини са подршком Израелу, управо истиче да је Запад увек на страни оних који се потчињавају његовој хегемонији, служе му. Муслимани нису били непријатељи Украјини и савезници Русије (ако изузмемо есхатолошки пробуђени Иран, и Сирију), а сада ће бити.

Русија је – пол вишеполарног света.

Ислам је – пол вишеполарног света.

Оба пола се супротстављају очајничким покушајима Запада да по сваку цену спаси – чак и по цену светског рата – једнополарни свет и своју глобалну доминацију. Конфликт Палестинаца са Израелом није био прва линија фронта цивилизација. Сада јесте. Исто као што су несугласице између Русије и Украјине имале регионални карактер док кијевске нацисте није подржао Запад. И тада је рат у Украјини постао фронт глобалног сукоба мултиполарности и униполарности.

Обим овог сукоба се шири. Ситуација постаје све злокобнија. Милијарде људи на планети су већ уверене да колективни Запад и његови савезници представљају апсолутно зло и цивилизацију Антихриста.

Можда би само долазак Трампа или почетак правог грађанског рата у САД могао да спаси свет од Апокалипсе или је бар одложи. Демократи, глобалисти и неоконзервативци воде човечанство право у бездан. Што, строго говорећи, демони и треба да раде.