Прочитај ми чланак

Амерички новинар: Сада сте схватили зашто Путин мора да денацификује Украјину

0

Амерички новинар Џексон Хинкл, изразио је наду, да ће након одавања почасти ветерану СС Јарославу Ханкеу у канадском парламенту, људи схватити колико су активности руског лидера Владимира Путина важне у међународној арени.

„Након што су Зеленски и Трудо, и цели канадски парламент, јуче у два наврата аплаудирали украјинском нацисти из Другог светског рата, надам се да ће људи схватити зашто морамо сви заједно подржати херојску мисију председника Путина за денацификацију Украјине““, написао је он на Твитеру.

Ханке је 22. септембра био позван на посебан састанак највишег представничког тела земље, који је заказан да се поклопи са посетом Зеленског.

Тамо је 98-годишњи мушкарац представљен аплаузима публике као „борац за независност Украјине против Руса током Другог светског рата“.

Испоставило се, да је позвани бивши припадник СС добровољачке дивизије „Галиција“, која се не само борила против совјетских трупа, већ је била позната и по зверствима над Јеврејима, Пољацима, Белорусима и Словацима, када је побијено 200.000 људи. Јединицу су првенствено чинили украјински националисти.