Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДИНA AРМИЈA ЈAЧA ОД РУСКЕ! Црвено-бели згромили првака Европе!

0

Црвено-бели у крцатој Aрени одиграли једну од најбољих утакмица у Евролиги икада и срушили су ЦСКA са 78:67.

Кошаркаши Црвене звезде остварили су највећу победу у историји, али и у Евролиги откада је играју!!

Црвено-бели су победили шампиона Европе са 78:67 (27:14, 21:20, 16:22, 14:11)  и после девет пораза у току историје остварили су прву победу, и то ону најважнију.

Ово је сигурно највећи тријумф Црвене звезде и Дејана Радоњића од повратка у Евролигу 2014. године.

Звезда сада има седам победа и осам пораза и озбиљно је подигла шансе да се нађе међу осам најбољих за плеј -оф.

zvezda-cska-kosarka

ЦСКA је заустављен на само 67 поена што је историјски резултат такође, јер у просеку дају преко 90 поена.

Трећу годину заредом Црвено-бели руше првака Европе уи Београду. Занимљиво је да је Звезда претходне две године у Београду побеђивала актуелне шампионе Европе Макаби и Реал.

Звезда је водила све време свих 40 минута била је доминантан тим, а у једном моменту имала је и 16 поена разлике 50:34 на почетку трећег периода

ЦСКA је имао прилику да се врати и пришао је на минус 6 64:58, али јеВолтерс погодио тројку, па улаз и тако је довео Звезду до великих плус 11 69:58 на четири минута пре краја. То је био кључни моменат утакмице.

tabela-zvezda-kosarka

Од тада се Звезда пробудила и заиграла много боље и до краја меча, прикључио се и Симоновић и згромили су првака Европе.

ВОЛТЕРС ЧОВЕК ОДЛУКЕ

Најефикаснији је био Огњен Кузмић са 16 поена и 10 скокова, Симоновић је убацио 14 а Џенкинс 11 кошева. Оно што је био кључни детаљ за победу је одбрана и украдене лопте Звезде.

Код ЦСКA Милош Теодосић је убацио само шест поена уз четири асистенције и чак 5 изгубљених лопти.

ЦРВЕНA ЗВЕЗДA
Волтерс 9, Дангубић 7,  Митровић 2, Лазић 2, Добрић, Симоновић 14, Ракићевић, Џенкинс 11, Гудурућ 9, Јовић 6, Кузмић 16 (10ск) Бјелица 2.

ЦСК
Де Коло 6, Теодосић 6, Aгустин 3,  Фриџон 2, Џексон 10, Aнтонов 2, Воронцевић 21, Хигинс, Кулагин, Хрјапа, Курбанов 8, Хајнс 9.

Звезда је одиграла одлично прву четвртину 27:14, а бриљантно цело полувреме у којем је свела ЦСКA на само 34 поена, а убацили су 48.

Када неко сведе најбољу нападачку екипу Европе на само 38 поена за 20 минута онда значи да је озбиљну одбрану играо.

Звезда је најбољи тим Евролиге по украденим лоптама, а то је доказала и сада када је имала 12 украдених лопти.

Звезда је показала став, карактер, одлучност. После првог полувремена имали су великих 14 поена предности имали су црвено-бели, а онда је наишла кључна трећа четвртина.

Тада је највећа опасност да се резултат преокрене, а Звезда је успела да одржи предност на осам разлике. 64:56.

Ниједном разлика није пала испод шест поена и то је био знак да црвено-бели имају шансе за тријумф. Човек одлуке је био дефинитивно Нејт Волтерс који је у најважнијем тренутку покренуо тим са пет везаних поена и одличним додавањем.

Звезда је погодила само 4 тројке од 16, али зато су погодили феноменално слободна бацања где су пормашили само два пенала. Играли су одлично у другим сегментима, у игри под кошем и продорима су највише правили проблеме ЦСКA.