Прочитај ми чланак

Звезда годишње остане без 200.000 евра од карата?!

0

marakana12(Redstarbelgrade )
Из Звездине благајне на Маракани се годишње украде око 200.000 евра.

Редари који раде на око петнаестак капија на Маракани, разним махинацијама са картама за меч, оштете Црвену Звезду за око 200 хиљада евра годишње, пише Редстарбелграде који је извршио детаљну анализу.

Лоповлук се могао приметити и на утакмици коју је Звезда играла против Спартака. Наиме, званично је објављено да је на мечу присуствовало 21.720 гледалаца, међутим, било је евидентно да тај податак није тачан.

Број навијача на стадион се одређује на основу електронских читача карата на улазима. После утакмице са Спартаком многи су рекли да су им редари на улазима узимали карте са образложењем да читачи нису исправни. Поред тога, навијаче који су касније стизали на стадион, салетала је група која је нудила карте по цени (!). Јасно се могло закључити да је у питању добро организована акција.

Ове махинације нису новина на Маракани. Клупско руководство се и раније жалило за испумпавање новца из благајне, тврдећи да је немогуће проверити неколико десетина редара који раде на стадиону.

Број присутних гледалаца на мечу са Спартаком је био већи за неколико хиљада од званичног броја, а та разлика потиче управо од оних који су карту купили на благајни и предали је редару на улазу. Лако се може доћи до закључка да је клуб само на овој утакмици оштећен за суму од пет до десет хиљада евра.

Звезда годишње на свом терену одигра двадесетак утакмица, од чега у просеку две европске и један дерби. То значи да се на овај начин из клуба годишње украде вероватно и до 200 хиљада евра.