Прочитај ми чланак

„Жао ми је Ђоковића, шта је потребно да уради да би га поштовали?“

0

Бивша британска тенисерка Анабел Крофт говорила је о понашању публике према Новаку Ђоковићу.

Крофт, која тренутно ради као спортски ТВ водитељ, само је још једна у низу која је критиковала навијаче због опхођења према Ђоковићу у мечу са Федерером.

Foto: AP

Федерер је савладао Ђоковића у трећем колу групне фазе Завршног мастерса и елиминисао га, а током меча публика је, као и током целе каријере, била на страни Швајцарца.

„Било ми је жао Новака. Он је велики, велики шампион и неко ко је постигао много тога за ову игру. Шта је потребно да уради како би публика навијала за њега? Играо је прелеп тенис и за то добијао ‘пристојан’ аплауз. Чак су и аплаудирали на његове дупле сервис грешке“, констатовала је Крофт.

Она је истакла да је то пореметило српског тенисера.

„Мени је изгледало да га је то пореметило и да се увукао у своју шкољку. Није могао да се ‘потпали’. Било ми га је жао јер је изгледао погубљено. Сигурно му није било лако бити сам против 20.000 људи“, додаје Крофт.

Данијела Хантухова, такође бивша тенисерка, дели мишљење Британке.

„Било ми га је жао јер је он толико тога урадио за овај спорт. Шта још мора да уради да би га публика поштовала? Мислим да му је то ушло у главу. Није ником ни махнуо када је одлазио са терена, што је разумљиво. После свега што је урадио то што му се дешава је непристојно. Роџер је Роџер али истовремено Новак је Новак. Мислим да би уједначенија публика била идеална у том мечу“, истакла је Хантухова.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!