Прочитај ми чланак

УВЕК УЗ НАШУ МАЈКУ: Многи Црногорци навијаће данас за Србију

0

За разлику од прве утакмце у Подгорици, где су се у званичном мечу први пут откако наступају као самосталне државе састали фудбалери Црне Горе и Србије, за коју су црногорски медији атмосферу "пумпали" не данима већ недељама, овог пута влада сасвим другачија атмосфера.

Извештава се о повредама у редовима Црне Горе, очекује велика борба, коректна атмосфера, али и помоћ бројних навијача.

Сви подсећају на пријатељску атмосферу која је владала на првом сусрету, упркос вештачки створеној напетој атмосфери.

ДОШЉАК: ОЧЕКУЈЕМ СПЕКТАКЛ

– Очекујем прави фудбалски спектакл. Ми смо ослабљени, Србија има јаку репрезентацију, али, борићемо се. Очекујем сјајну атмосферу. Желим да се понови она из Подгорице. Сви морамо да дамо допринос томе. Због тога се фудбал и игра – изјавио је јуче, за „Новости“, Војислав Дошљак, потпредседник Фудбалског савеза Црне Горе, иначе Беранац.

Горан Киковић, историчар из Берана, јасно поручује уз кога ће бити данас:

– Очекујем прави спортски спектакл, витешко надметање на терену и на трибинама. Очекујем победу Србије и навијаћу за њу, јер, нама Србима, ма где год се налазили, Србија ће увек бити мајка. Како ће дете навијати против своје мајке?!

Милија Пајковић, тренер и спортски радник, први и последњи селектор репрезентације Југославије и СЦГ у планинском бициклизму за мушкарце и жене за све категорије, гледа на меч у Београду као на искључиво спортско надметање:

– Не занима ме политика, иако је, нажалост, све видљивија и у области спорта, њено присуство, а када је у питању ова утакмица, више је него очигледно. Ко ће изаћи из овог сусрета као победник није ми толико ни важно, колико јесте то да победи витештво.

Србија и Црна Гора у борби за лидера групе Лиге нација

Месец дана после првог, историјског дуела између фудбалера Србије и Црне Горе у Подгорици, данас следи нови, овај пут у Београду, скоро извесно и одлучујући за прво место у групи и пласман у УЕФА Б лигу нација.

Србија је славила у Подгорици 2:0, а сада ће бити јача за Немању Матића, Александра Коларова и Луку Јовића, док ће Црногорци на стадион „Рајко Митић“ изаћи значајно ослабљени, без Стевана Јоветића, Стефана Савића, Филипа Стојковића, Николе Вукчцевића и Жарка Томашевића.

„Очекујем добру утакмицу, шта је било у Подгорици, било је. Поштујемо Црну Гору и селектора Љубишу Тумбаковића, кога нећу назвати колегом јер ми је био тренер. Ипак, верујем у свој тим, да моземо да направимо искорак и освојимо прво место у групи“, изјавио је селектор Србије Младен Крстајић.

Са друге стране, Тумбаковић је поручио да ће његов тим покушати пре свега да поправи утисак из Подгорице и додао да се на „Маракани“ нада наставку позитивне серије резултата из времена када је предводио Партизан.

„Овде сам био 18 пута и углавном смо побеђивали, освајали Куп. Увек ми је драго кад дођем овде и направимо добар резултат. Искрено, више сам волео да играм на Партизановом стадиону, али ето, боље сам резултатски пролазио овде“, рекао је Тумбаковић.

Он је на занимљив начин прокоментарисао питање о атмосфери на стадиону и колико то може да утиче на резултат.

„Очекујем братско-спортску атмосферу, а ко ће имати предност на трибинама овде је неизвесно, како у Подгорици има много Срба, тако и у Београду има много Црногорца“, поручио је Тумбаковић..

Утакмица између Србије и Црне Горе игра се од 15 сати.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!