Прочитај ми чланак

У ИТАЛИЈИ ЦИРКУС – сад Михајловић на удару, иако је и он мета расизма!

0

Сам је рекао да је незналица, а онда се дигла велика прашина. И сада је идиотски потез навијача Лација у другом плану, а замерке Србину се не стишавају.

Синиша Михајловић је на удару, након што је рекао да не зна ко је Aна Франк и нервозно реаговао након меча.

Подсетимо, навијачи Лација су се обруковали делећи слике са Aном Франк у Ромином дресу, што је наравно означавање Роме као јеврејског тима. Све ово је оцењено као расизам, па се дигла прашина, али на овом случају се види лицемерје на Aпенинима.

Како каже Мино Рајола Италија је земља са доста расизма, заостаје 50 година за модерним светом, када се десе овакве ствари обично се све заврши на речима.

Оптуживати Михајловића за изјаву која је искрена, иако није похвална је лицемерно, пошто се обично прећуткује да Михајловића на сваком стадиону дочекују расизмом, називајући га, као и све Словене, „Циганином“.

Он је објашњавао да не вређају њега већ читав његов народ и све Балканце, али то је већ постало толико уобичајено да нико не диже прашину.

Медији данас преносе изјаву некадашње балерине и ћерке некада славног тренера Торина Ернста Ебштајна која каже да неко ко није чуо за Aну Франк не би требало да седи на клупи Торина.

Сузана Егри има 91 годину, њен отац је био принуђен да напусти „Бикове“ у време фашистичког режима и побегне пред нацистима, али се касније вратио у Италију.

Ипак, овде није реч о Aни Франк, која је сада искоришћена за шараду у италијанском стилу, већ нападу на Михајловића јер је, како сам каже „незналица“…