Прочитај ми чланак

Троицки: Салатара једина сатисфакција

0
ФОТО: Н. Неговановић

ФОТО: Н. Неговановић

Виктор Троицки о тиму, Србији, надањима, жељи да уђе у топ десет играча света и наплати неправду коју је доживео.

Скромност је врлина, али Виктор Троицки је скромнији него што би требало да буде. Ако питате његове другове, Троицки је пријатељ без премца. Ако питате његове тренере, он је радник који је у стању да цео дан проведе на терену. Ако питате публику, он је један од њихових миљеника. А ако питате новинаре, он је пре свега културан и васпитан момак који је увек спреман да изађе у сусрет и поразговара на све теме.

Тако је било и после његовог меча против Недовјесова у Пиониру.

Публика вас је бодрила до последњег даха? Хтели ви то или не, али за њих сте јунак викенд?.

– Сјајно је било! Али немојте да мене ставимо у први план. Ово је тимска победа. Видели сте како је Новак одиграо. Он је суперхерој, доказао је какву енергију поседује. Честитам му. Мало ко би издржао онакав меч као што је он одиграо против Кукушкина – рекао је Виктор.

И ваша победа је подједнако важна?

– Не, заиста се не осећам као јунак. Новак ми је дао снагу да изађем на терен и одиграм добро. Психолошки сам био растерећенији када сам видео начин на који је он добио Кукушкина.

Поменули сте другове. Давали су вам ветар у леђа све време?

– Без њих ништа. Они су моја највећа подршка. Чујем се свакога дана са Јанком Типсаревићем, он и ја смо веома блиски. Баш нам фали, почео је да тренира, није још одиграо ниједан такмичарски меч, али надамо се да ће врло брзо поново наћи на Туру.

Застао је, а онда у даху рекао.

– Илију Бозољца нисмо поменули током викенда, али знате да смо пре меча били код њега у болници. Имао је тешку повреду ноге коју је задобио на турниру у Пољској. Мени је баш било тешко када сам то чуо, јер је Ика мој добар друг, сазнао сам непосредно пред наш меч и одмах отишао да га посетим. Њега очекује сада дуг опоравак, али се надам да ће и он ускоро бити са нама. Потребан је овом тиму. За сада му је стање стабилно, али предстоји му период дугог опоравка.

У новогодишњем броју Спортског журнала, истакли сте да ћете због свега што вам се дешавало да наплатите све са каматом. Да ли је наплаћивање почело?

– Ха-ха-ха, занимљиво. Морам још да радим, али моја сатисфакција ће бити ако ове године освојимо Салатару – закључио је Виктор.

Извор: Журнал