Прочитај ми чланак

Трамп: Требало је да забраним Фејсбук док сам био председник

0

Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је да је требало да забрани Фејсбук док је био председник, али да га је директор компаније Марк Закерберг стално звао, долазио на вечере у Белу кућу и том приликом му говорио колико је величанствен.

Налози Трампа на друштвеним мрежама Твитер и Фејсбук су забрањени – на Твитеру заувек, на Фејсбуку најмање две године.

AP foto

Трамп је у саопштењу похвалио нигеријску владу због забране рада платформе Твитер у Нигерији након што је налог председника те земље Мухамеда Бухарија избрисан због „кршења правила“, преноси ББЦ.

„Ко су они да диктирају добро и зло када су и сами зли?“, изјавио је бивши председник у саопштењу и позвао друге земље да следе потезе Бухарија.

Истовремено, Трамп је апеловао на грађане да избришу налоге на платформама Фејсбук и Твитер јер не дозвољавају „слободан и отворен говор“, и на којима је њему лично забрањен приступ након нереда у Капитолу у јануару, због оптужби да су његове објаве подстицале насиље.

„Честитам Нигерији која је забранила Твитер јер је забранио њиховог председника“, рекао је Трамп.

Забрана Твитера у Нигерији уследила је након што је Твитер председника Бухарија, који се односио на нигеријски грађански рат пре четири деценије, говорио против оних који подржавају сецесионистички покрет на југоистоку земље.